Test: hoe spiritueel ben jij?

  • Leestijd: 3 minuten
  • Eva Visser

Jouw spirituele intelligentie biedt je antwoorden op je levenspad. Test hoe het zit met jou spirituele intelligentie!

Deze test is bedoeld om na te denken over de manieren waarop jij nu invulling geeft aan je leven, in een breder geheel. Doe je het werk dat bij je past, benut je je talenten, ben je je maatschappelijk en sociaal bewust en doe je daar vervolgens ook wat mee? Spirituele intelligentie biedt je antwoorden op je levenspad en helpt je te worden wie je bent.

hoe spiritueel ben jij

Een spiritueel intelligent iemand is niet te herkennen aan een zaligmakende grijns op het gezicht de hele dag, zacht praten, het lezen van bepaalde boeken of het beoefenen van yoga. Er is geen stereotype. Maar wel herken je het in iemand die bewust en onafhankelijk in het leven staat. Iemand met veel zelfkennis, maar die niet perse perfect is. Iemand die het goede probeert te doen, zijn fouten erkent en bewust probeert geen schade toe te brengen aan zichzelf of zijn/haar omgeving.

Je SQ is iets wat je kunt ontwikkelen door open te staan, niet te oordelen en stil te staan. Durven bij jezelf te komen. Yoga is een gereedschap waarmee je dit kunt bereiken, mits je met yoga op de juiste manier omgaat. Verval je tijdens je yogabeoefening in details en vorm jij jouw lichaam met geweld naar de oefening? Of laat je de oefening jouw lichaam dienen en voel je de asana van binnenuit?

Als aura-reader betrekt Marjolein Rikmenspoel het chakrasysteem bij deze vorm van intelligentie. Het kruinchakra is de bron waar het hogere zelf wordt waargenomen/ervaren, het voorhoofdschakra is het gebied waar je de informatie over dat hogere zelf kunt verwerken, het denken, zien, weten. Als de verbinding met het hart of navelchakra niet goed doorstroomt, zijn dat bijvoorbeeld gebieden waar je aan kunt werken. Spirituele Intelligentie gaat daarmee uiteindelijk over de samenwerking op alle niveaus van het chakra systeem.

Deze test is dus ook niet bedoeld om bij een redelijke score als het resultaat je bevalt, rustig achterover te leunen en de uitslag samen met je IQ, EQ (emotionele intelligentie) en FQ (fysieke intelligentie) op een lijstje af te tekenen. Maar wel om na te denken over de manieren waarop jij nu invulling geeft aan je leven, in een breder geheel. Dus doe je het werk dat bij je past, benut je je talenten, ben je je maatschappelijk en sociaal bewust en doe je daar vervolgens ook wat mee?

In het boek van Marjolein staan ook allerlei praktische oefeningen, vragen en meer uitleg over hoe je de informatie over spirituele intelligentie kunt toepassen ‘Eigenlijk probeer ik iets ongrijpbaars grijpbaar en tastbaar te maken. Ik ben steeds op zoek naar manieren en methodes om te verdiepen, over jezelf te leren, zodat je de opgedane kennis zelf kunt toepassen. SQ kun je niet vasthouden of vastpakken, maar is in ieders leven werkzaam, Dat probeer ik in mijn boek te laten zien. De uitkomst van de test is geen doel op zich: de vragen zijn bedoeld als speels hulpje om SQ wat concreter te maken.  Spirituele intelligentie biedt je antwoorden op je levenspad en helpt je te worden wie je bent.’

Start je test

Meer informatie en bron test: Marjolein Rikmenspoel,www.notos.info

Wil jij nog meer leren over spiritualiteit?

Doe dan onze training De 7 spirituele wetten van yoga naar het boek van Deepak Chopra. Zoek je ontspanning, wil je geïnspireerd worden, zoek je zingeving of wil je met meer wijsheid in het leven staan? Dan is dit de training voor jou!

 

Delen via:
11 januari 2018 | Laatst gewijzigd op 10 oktober 2019

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

1 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief