nietgratis
Yin yoga en meditatie: Rust in Zijn

Yin yoga en meditatie: Rust in Zijn

2.349 weergaven
Bewaar als favoriet

Een Yin yogales en meditatie waarin je op zelfonderzoek gaat door de vraag te stellen ‘Wie ben ik in essentie?’. Tijdens de les neem je de tijd om het fascia te stretchen en te ervaren wat er gebeurt in je lichaam, zodat je je compleet kunt overgeven aan het rusten in Zijn.

Rust in Zijn: een yin les zoals in de studio

Deze les is een vorm van zelfonderzoek. We neigen ons te identificeren met gedachten, gevoelens en rollen die we spelen; die zijn altijd aan verandering onderhevig. Als we innerlijke stabiliteit zoeken, nodigt yoga ons uit om naar binnen te keren en thuis te komen in dit moment. Je start de les met een meditatie, waarin je mediteert op het ritme van je ademhaling. ‘Wie of wat ben jij als je jezelf een moment van leegte en stilte gunt? Meditatie is niet iets wat je doet, maar je natuurlijke staat van zijn. Een diep thuiskomen bij je ware zelf. Dat is een geschenk aan jezelf en de wereld.’ – zegt Rolandjan. De diepte zoek je op in deze meditatie en neem je verder mee in de Yin les.

Yin yoga is volgens Rolandjan ‘het leven laten ontvouwen’. Je ontvangt en rust in jezelf. Rolandjan neemt je mee op een meditatieve Yin-reis waarbij hij je uitnodigt om compleet aanwezig te zijn en je lichaam te voelen; het gevoel van er Zijn. Na elke houding neem je de tijd om te luisteren naar de echo (in het lichaam) van de voorgaande pose. Er is een stilte die zich openbaart waardoor je een meditatieve staat kunt ervaren. Ook is dit het moment om jezelf af te vragen ‘Wat wil ik uitnodigen in mijn leven? Waar wil ik meer inzicht in krijgen?’. Het moment van zelfonderzoek. Er zullen een aantal hartopeners zijn die je terugbrengen naar jouw essentie.

Deze 75-min durende les is er eentje alsof je ‘m in de studio volgt; extra lang en voedend voor de ziel.

Meer over Rolandjan van Mulligen

Rolandjan van Mulligen is yoga- en meditatiedocent en ademcoach. Hij begeleidt al vele jaren individuele sessies, groepsessies, workshops, retreats en geeft al meer dan 10 jaar les bij bekende yogascholen in Amsterdam, zoals De Nieuwe Yogaschool. Al vanaf jonge leeftijd liep hij rond met de vraag: ‘Wie ben ik? Is wie ik ben een mengeling van gedachten, overtuigingen, gevoelens, wat ik doe en heb geleerd, of is er meer? Wie of wat ben ik in essentie?’. Deze vraag heeft Rolandjan altijd beziggehouden en geleid naar het pad van yoga en meditatie en Advaita Vedanta (non-dualiteit).

Rolandjan deelt in zijn lessen en retreats verschillende tools om mensen te begeleiden van een leven in verwarring en lijden naar een leven vol helderheid, authenticiteit, vrede, innerlijk geluk en innerlijke autoriteit.

Lees meer over Rolandjan op zijn docentenpagina of op zijn website www.beinghome.nu.

76 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief