Skadi van Paasschen Skadi van Paasschen
Skadi van Paasschen

Skadi van Paasschen


Skadi daagt je uit grenzen te verleggen met haar Ashtanga lessen, maar laat je ook ontspannen met Yin. Ze leeft voor het motto ‘wat er ook gebeurt, blijf altijd bewegen’. Iets wat ze haar studenten ook altijd meegeeft.

Nadat Skadi van Paasschen tien jaar lang werkte als mensendieck-therapeute, werd ze gevraagd als stuntvrouw voor verschillende films. In die periode kwam ze in aanraking met yoga, waarbij ze de overeenkomsten ontdekte tussen de bewegingstherapie van mensendieck en Vinyasa yoga: beide zijn verbonden met de ademhaling. Na meerdere tegenslagen heeft yoga haar geholpen om met beide benen op de grond te blijven staan en gezond en gelukkig door het leven te gaan.

Al haar ervaringen en kennis past Skadi nu toe als Ashtanga/Vinyasa- en Yin-yogadocente. Dat doet ze al sinds 2004. Ze geeft lessen in Amsterdam waarbij het in beweging zetten van het lichaam centraal staat, of dat nou een rustige yin les is of een krachtige vinyasa practice. Volgens haar maakt helemaal niet bewegen, je lichaam én geest roestig. Daarom motiveert ze haar studenten om altijd te bewegen. Of dat nou in zachtheid (yin) is of met kracht (yang), dat maakt niet uit. Beide zijn complementair aan elkaar. De yin en de yang zijn nodig om weer in balans te komen. Haar motto ‘Wat er ook gebeurt, blijf altijd bewegen’ komt voort uit haar eigen blessures en moeilijkere periodes.

Skadi is op haar yogapad geïnspireerd door verschillende internationaal bekende leraren zoals Shri K. Patthabi Jois, Majo Jois, Sarahswati Rangaswamy, Paul Grilley, Sarah Powers, Lino Miele, Rusty Wells, Pema Chödron en Amma.

In de pre-teacher training van Yoga by Happinez en Johan Noorloos vertelt Skadi meer over Yin yoga, meridianen en compressie.

Meer over Skadi:

www.skadiyoga.com

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief