Marcel van de Vis Heil Marcel van de Vis Heil
Marcel van de Vis Heil

Marcel van de Vis Heil


Al meer dan twintig jaar beoefent Marcel van de Vis Heil yoga, nadat hij ontdekte dat de heilzame werking van yoga en meditatie hem hielp een moeilijke periode in zijn leven door te komen. Hij begon zijn reis met Ashtanga Vinyasa yoga en Vipassana meditatie, waarna hij overging naar meer statische, op alignment gebaseerde yoga.

Functionele yoga

Toen ontmoette hij de oprichter van Yin yoga, Paul Grilley en zijn vrouw Suzee, die hem de fysieke, mentale en spirituele uniciteit van elk individueel lichaam lieten zien. Door onder hun vleugels te studeren, veranderde Marcels kijk op asana’s en meditatie aanzienlijk. Het inzicht dat we allemaal uniek zijn en daarom een unieke benadering nodig hebben bij alles wat we doen, ligt nu ten grondslag aan al Marcels lessen.

Marcel is een zeer ervaren docent met meer dan 20 jaar ervaring in lesgeven, waaronder docententrainingen en workshops over de hele wereld en online lessen op The Fat Yogis, een online platform dat hij mede heeft opgericht. Hij noemt de yogastijl die hij onderwijst Functionele yoga, waarin wordt onderzocht hoe je yogahoudingen kunt gebruiken op de meest gunstige manier voor jouw unieke lichaam, in plaats van te proberen je lichaam te forceren of in te passen in de juiste houding.

Sporten en acupunctuur om gezond te blijven

Geestelijke en lichamelijke gezondheid zijn een belangrijk onderdeel van Marcels leven. Dat doet hij door yoga te combineren met meditatie, gewichtheffen, boksen en hardlopen. Naast yoga is hij al lange tijd lid van een sportschool, (N.A.S.M.) personal trainer in de sportschool en level 1 Crossfit coach. Hij geeft les in een combinatie van krachttraining en weerstand met gewichten om zijn klanten te helpen herstellen van blessures of andere fysieke problemen. Marcel gelooft dat in combinatie met gezonde voeding en een goede nachtrust, functionele, multidisciplinaire beweging de beste manier is om geestelijk en lichamelijk gezond te blijven.

Marcel heeft een passie voor het helpen van mensen. Dat uit zich via yoga, maar ook acupunctuur. Zijn interesse in acupunctuur begon halverwege de jaren ’90 toen hij in het huis van een gerenommeerde Chinese acupuncturist woonde, die hem op vrijdagavond bij een kopje thee inspireerde met verhalen over de Chinese geschiedenis en kennis van de Chinese geneeskunde. 20 jaar later besloot hij acupunctuur te gaan studeren.

Op dit moment reist Marcel tussen Amsterdam en Portugal, waar hij onlangs naartoe is vertrokken om te helpen bij een retraite center. Meer informatie over Marcel vind je op zijn website.

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief