Daphne Koken Daphne Koken
Daphne Koken

Daphne Koken


Daphne Koken deelt haar passie voor Vinyasa yoga al meer dan 15 jaar. Voor haar staat yoga voor vrijheid. Niet alleen in de ziel, maar ook in het lichaam. De elementen in de natuur en de cycli van de zon en de maan zijn haar belangrijkste inspiratiebron voor regelmatige lessen, retraites en trainingen.

Door haar intensieve studie en beoefening van Vinyasa yoga ontwikkelde Daphne een passie om de diepte en rijkdom van deze prachtige practice te delen. Vinyasa yoga is geworteld in de oude wijsheid van de Veda’s en Tantras. Daphne geeft haar lessen- waarin ademhaling, focus, kracht en een zachte flow belangrijk zijn – vanuit haar hart en op een nuchtere manier.

Ervaring als Prana Vinyasa docent

Daphne is gecertificeerd Prana Vinyasa docent. Ze heeft meer dan 500 uur met haar leraar Shiva Rea getraind, bovenop een reeks van lerarenopleidingen die samen goed zijn voor meer dan 1000 uur lerarenopleiding. Het assisteren van Shiva tijdens teacher trainingen in Amsterdam, Londen en Costa Rica is een verrijkende ervaring geweest en het bestuderen van Prana Vinyasa Yoga heeft een grote impact gehad op haar zelfbeoefening en op de manier waarop ze Vinyasa yoga deelt. Naast haar passie voor yoga is Daphne intuïtief coach. Haar intentie is om je te begeleiden, te inspireren en te ondersteunen bij het vervullen van je ware potentieel. Ze ondersteunt je op een duidelijk pad naar groei door middel van het stellen van doelen, intuïtieve coaching en tastbare feedback.

Urban yogini & natuurliefhebber

Toen Daphne in 2000 verhuisde naar Amsterdam raakte ze pas echt in aanraking met yoga. Haar leven als drukke marketeer en wereldreiziger brachten haar constant terug naar de mat om rust te vinden en haar energie de ruimte te geven om vrij te bewegen. Een stedelijk leven leiden als fulltime yogini is energiek en opwindend, maar kan soms ook uitdagend zijn. Yoga is een prachtige manier om balans te vinden.

De natuur is altijd een belangrijk onderdeel van Daphnes leven geweest. Toen ze opgroeide op het platteland en voor honden en paarden zorgde, groeide haar liefde en respect voor de natuur. De elementen in de natuur en de cycli van de zon en de maan zijn haar belangrijkste inspiratiebron voor regelmatige lessen, retraites en trainingen. Als gepassioneerd reiziger brengt ze graag tijd door in de buurt van bergen, rivieren en bossen om op te laden en inspiratie op te doen.

Onlangs verhuisde Daphne terug naar haar roots en woont ze in een prachtige kleine boerderij midden in de natuur met haar beste buddy bordecollie Jay. Ook heeft ze haar eigen yoga studio geopend in het centrum van Maastricht; Yoga Nature Studio.

Trainingen

In de pre-teacher training van Yoga by Happinez en Johan Noorloos vertelt Daphne over flow, adem, vayu’s en bandha’s. Verder biedt ze een 200-uurs basisopleiding aan die ze deelt met een team van experts in Glow Yoga Studio in Haarlem en in haar eigen studio in Maastricht. Haar 300-uurs programma nodigt studenten uit om dieper te duiken en de vinyasa van het leven te belichamen, te leven en te ademen.

Meer over Daphne:

www.yoganaturestudio.com

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief