nietgratis
Myo fascia release voor nek, schouders en rug

Myo fascia release voor nek, schouders en rug

1.792 weergaven
Bewaar als favoriet

Een nieuwe les van Marcel van de Vis Heil waarin je met behulp van balletjes de schouders, nek en rug masseert én weer heerlijk ontspant met yin houdingen. Heb je rugproblemen? Dan is deze les zeker goed om te doen.

Over MFR voor schouders, nek en rug

Soms is stretchen alleen niet voldoende. Daarom is het zo fijn om met balletjes bepaalde trigger points te doorvoelen en vervolgens los te laten, zegt Marcel. In deze les heb je misschien al ervaren hoe het is om met de balletjes (tune up balls) te werken. Dit keer rol je met behulp van een muur. Je start met rollen rondom het gebied van de nek en schouder, langs de rand van je schouderblad op en neer. Door bouncende bewegingen te maken zorg je dat het balletje blijft rollen. Als laatste masseer je de erector spinae spieren, de spieren die langs je ruggengraat lopen. Dit doe je op de mat, met twee balletjes. Deze oefening is extra goed voor mensen met rugproblemen.

De beweging met de balletjes kan je zien als een stevige massage, goed voor je lichaam. Wanneer je bultjes voelt tijdens het rollen, weet je dat dat een trigger point is; een punt waarin je een ongemakkelijke sensatie ervaart.

Deze les wordt deels op de mat en deels tegen de muur aan gedaan. Hiervoor heb je twee tune up balls in een netje nodig. Heb je dit niet, dan werken twee tennisballen in een sok ook.

 

Kledingcredits: t-shirt H&M, legging Lulu lemon.

Meer over Marcel van de Vis Heil

Al meer dan twintig jaar beoefent Marcel van de Vis Heil yoga, nadat hij ontdekte dat de heilzame werking van yoga en meditatie hem hielp een moeilijke periode in zijn leven door te komen. Hij begon zijn reis met Ashtanga Vinyasa yoga en Vipassana meditatie, waarna hij overging naar meer statische, op alignment gebaseerde yoga. Lees meer over Marcel op zijn docentenpagina.

16 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief