nietgratis
Ruimte: vertrouwen en expressie

Ruimte: vertrouwen en expressie

1.070 weergaven
Bewaar als favoriet

In deze les ga je aan de slag met communicatie en zelfexpressie; de eigenschappen van het element ruimte – het laatste element van de vijf natuurelementen. Maak jezelf klaar om ruimte in te nemen, je stem te laten horen en meer expressie te geven aan datgene wat jij wilt.

Ruimte innemen

In deze Vinyasa practice ga je samen met Daphne Koken op reis door het laatste element: ruimte. Dit element biedt letterlijk ruimte aan alle elementen. Aarde, water, vuur en lucht komen hierin samen. Dit element staat voor mogelijkheden, zelfexpressie en communicatie.

Je start de les met een moment van gronding in Anjali mudra. Terwijl je handen in gebedshouding blijven, breng je ze naar naar je de derde oog en maak je connectie met de wijsheid in jezelf. 

Vervolgens flow je mee met Daphne op de mat. Je zult misschien merken dat je op de mat ook meer ruimte mag en kan innemen. Voel je vrij om ook van de mat af te stappen en bewegingen groter te maken. 

Een moment van stilte en reflectie

Je eindigt de les met een moment van bezinning waarin je nogmaals alle elementen een keer afloopt met bijpassende Mudra’s. Ook voel je het effect van de practice op je lichaam, je ademhaling, je mind, je gevoelswereld. Je neemt de ruimte tot je en neemt ruimte in. Daarna volgt een meditatie en een schrijfopdracht. Tijdens deze schrijfopdracht zijn er een aantal vragen die jezelf kunt stellen en waarop je kunt reflecteren. 

  • Vanuit connectie met het ruimte-element, de ruimte en zelfexpressie die je hebt kunnen ervaren: wat geeft jou een gevoel van ruimte en mogelijkheid tot zelfexpressie?
  • Doe je genoeg, op dagelijkse basis, om deze kwaliteiten te voeden? Of juist teveel? 
  • Wat zou je kunnen doen om meer balans te brengen in jouw ruimte-element? 
  • Als je zo connectie maakt met dit element in jezelf, wat zou je dan meer expressie willen geven in jouw leven? Wat zouden stappen kunnen zijn om dit te bewerkstelligen? 
  • Schrijf nu op wat jouw doelen voor de komende periode zijn, minimaal 5, waarbij je de doelen zo specifiek mogelijk maakt. Omschrijf ze positief, met een concrete beschrijving hoe je dit gaat realiseren. Deel je doelen met anderen. 

Kledingcredits: sportbeha en legging van Manduka.

Meer over Daphne Koken

Daphne Koken wil haar passie voor Vinyasa yoga met zoveel mogelijk mensen delen. Voor haar staat yoga voor vrijheid. Niet alleen in de ziel, maar ook in het lichaam. In Daphnes lessen zijn ademhaling, focus, kracht en een zachte flow belangrijk.

Meer weten over Daphne? Bekijk haar docentenpagina of bezoek haar Instagram account.

18 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief