nietgratis
Aarde: terug naar jouw fundament

Aarde: terug naar jouw fundament

1.148 weergaven
Bewaar als favoriet

Voel je dat je wankel in het leven staat of voel je je wat ongegrond? In deze les ga je het aarde-element in jezelf uitnodigen. Daphne Koken neemt je via een Vinyasa practice mee op reis door dit element. Meditatie, flow, een welverdiende eindontspanning en een schrijfopdracht komen aan bod. Daarmee laat je de stabiliteit, gronding en veiligheid in jezelf terugkeren.

Het aarde-element

Aarde is het meest concrete element van alle elementen. Daphne legt in deze les de focus op de structuur van het lichaam. In onszelf zijn onze botten het aarde-element. Door connectie te maken met het element aarde in ons kunnen we ons veiliger, stabieler en meer ontspannen voelen.

Gedurende de les maak je heel bewust contact met de aarde. Je handen en voeten, maar ook je rug, maken verbinding met de grond onder je, zodat je jezelf goed kunt gronden.

Wil je meer weten over het aarde-element en hoe je deze in balans kunt brengen? We schreven er een artikel over. Je kunt ‘m hier lezen.

Ontspanning en integratie na deze aarde les

Aan het einde kun je ook de tijd nemen om in te checken hoe deze aarde practice voor jou voelde. Je kunt pen en papier bij de hand houden en de tijd nemen om te reflecteren op een aantal vragen, zoals:

  • Wat zijn de kernwaarden die jou gegrond en geaard laten voelen?
  • Zijn die op dit moment voldoende aanwezig?
  • Wat zou je kunnen doen om het aarde-element nog meer uit te nodigen en in balans te brengen?

Eindig de les met een ontspannende houding, zoals de Savasana. Voel hoe je lichaam rust op de grond, volledig ondersteund door de aarde. Laat alle spanning los en absorbeer de kalmerende kracht van het element aarde. Bedank jezelf voor de tijd die je hebt genomen om te gronden en te verbinden met het aarde-element. Neem deze stabiliteit mee in de rest van je dag, wetende dat je stevig geworteld bent.

 

Kledingcredits: sportbeha Manduka, top Hema, legging Lulu Lemon en vest van Pomandere.

Meer over Daphne Koken

Daphne Koken wil haar passie voor Vinyasa yoga met zoveel mogelijk mensen delen. Voor haar staat yoga voor vrijheid. Niet alleen in de ziel, maar ook in het lichaam. In Daphnes lessen zijn ademhaling, focus, kracht en een zachte flow belangrijk.

Meer weten over Daphne? Bekijk haar docentenpagina of bezoek haar Instagram account.

16 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief