nietgratis
Jaladhara ademoefening en meditatie: voelend aanwezig

Jaladhara ademoefening en meditatie: voelend aanwezig

1.098 weergaven
Bewaar als favoriet

Dit is een les waarin meditatie wordt gecombineerd met breathwork. Met Rolandjan ga je een aantal ontspannende ademhalingsoefeningen doen – de Jaladhara bandha – en sluit je af met een ontspannende meditatie.

Jaladhara bandha oefening met meditatie

In deze sessie stimuleer je de nervus vagus. Dit is een snelwegverbinding tussen je lichaam en hersenen, die het parasympatische of sympathische zenuwstelsel aanstuurt. Met de Jaladhara (Chinlock ademoefening) stimuleer je het gebied van de keel. Daarmee activeer je het parasymaptische zenuwstelsel. Je kunt daardoor meer stilte en ontspanning ervaren in het lichaam.

De oefening uitgelegd:

– Je ademt 4 tellen in door de neus.
– Dicht je neus met je duim en middelvinger en houd je adem vast. Vervolgens breng je je kin naar je borst. Ook dit doe je 4 tellen.
– Je ademt 8 tellen langzaam uit door de neus.

De uitademing verleng je voor het extra ontspannende effect.

Meer over Rolandjan van Mulligen

Rolandjan van Mulligen is yoga- en meditatiedocent en ademcoach. Hij begeleidt al vele jaren individuele sessies, groepsessies, workshops, retreats en geeft al meer dan 10 jaar les bij bekende yogascholen in Amsterdam, zoals De Nieuwe Yogaschool. Al vanaf jonge leeftijd liep hij rond met de vraag: ‘Wie ben ik? Is wie ik ben een mengeling van gedachten, overtuigingen, gevoelens, wat ik doe en heb geleerd, of is er meer? Wie of wat ben ik in essentie?’. Deze vraag heeft Rolandjan altijd beziggehouden en geleid naar het pad van yoga en meditatie en Advaita Vedanta (non-dualiteit).

Rolandjan deelt in zijn lessen en retreats verschillende tools om mensen te begeleiden van een leven in verwarring en lijden naar een leven vol helderheid, authenticiteit, vrede, innerlijk geluk en innerlijke autoriteit.

Lees meer over Rolandjan op zijn docentenpagina of op zijn website www.beinghome.nu.

13 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief