nietgratis
Vuur: stamina en toewijding

Vuur: stamina en toewijding

300 weergaven
Bewaar als favoriet

Wat zou je op dit moment willen transformeren in jouw leven? Waar zou je de weg voor vrij willen maken? Wat zijn jouw innerlijke wensen en dromen? Kom erachter met deze vuur practice. Je maakt connectie met je innerlijke vuurtje en komt er zo achter waar jij je op wilt focussen.

Breng licht in jezelf met het vuur-element

Je begint de les met een moment van aankomen op de mat, in Agni mudra. Dit handgebaar reflecteert het vuur. Je maakt daarmee connectie met je centrum; de basis van je innerlijke vuur. Gedurende deze Vinyasa practice blijf je gebruikmaken van de Agni mudra, zodat je warmte opbouwt in je lichaam. Vuur staat voor focus en toewijding, maar ook voor helderheid en transformatie. Het geeft je licht, inspiratie en vrolijkheid; precies de eigenschappen die nodig zijn om te ontdekken wat jouw innerlijke wensen en dromen zijn.

Warmte in het lichaam

Na een vurige en opwarmende les krijg je de tijd om het effect van dit element te ervaren. Wat voor sensaties voel je in je lichaam? Voel wat het vuur-element fysiek en mentaal met je hebben gedaan. Je kunt daarna ook pen en papier pakken en reflecteren op vragen, zoals:

  • Vanuit connectie met dit element, de focus, toewijding en helderheid die je in jezelf hebt kunnen ervaren: wat geeft jou in jouw leven een gevoel van focus en toewijding? 
  • Doe je genoeg, op dagelijkse basis, om deze kwaliteiten te voeden? Of juist teveel? 
  • Wat zou je kunnen doen om meer balans te brengen in jouw vuur-element? 
  • Als je connectie maakt met het vuur in jezelf, wat zou je dan willen transformeren in jouw leven, om de weg vrij te maken naar jouw innerlijke wensen en dromen? 

Meer weten over het vuur-element? Bekijk ons artikel over vuur hier.

 

Kledingcredits: sportbeha Manduka, top Hema, legging Manduka & trui van Pomandere.

Meer over Daphne Koken

Daphne Koken wil haar passie voor Vinyasa yoga met zoveel mogelijk mensen delen. Voor haar staat yoga voor vrijheid. Niet alleen in de ziel, maar ook in het lichaam. In Daphnes lessen zijn ademhaling, focus, kracht en een zachte flow belangrijk.

Meer weten over Daphne? Bekijk haar docentenpagina of bezoek haar Instagram account.

7 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief