nietgratis
Afnemende maan flow

Afnemende maan flow

1.828 weergaven
Bewaar als favoriet

De maan neemt af en we bewegen van het licht naar het donker. Dit is een goed moment om spanning los te laten en dat ga je in deze les doen met reinigende twists en heupopeners. Laat je meenemen door Padmini en schoon alles in en rondom jezelf op.

Laat los met de afnemende maan

De energie van de afnemende maan vraagt je om naar binnen te keren en te voelen wat je los wil laten. Je start de les staand, met shakende bewegingen, om vanuit je hoofd in je lichaam te landen en letterlijk alles van je af te schudden wat je niet meer dient. Gedurende de flow kalmeer je jezelf met bewegingen op de adem en doe je een serie grondende houdingen.

Wat heb je verder nodig? Een bolster, een meditatiekussen en een deken komen van pas.

 

Kledingcredits: top Lulu Lemon, legging Manduka.

Meer over Padmini Kruitwagen

Yogadocent Padmini Kruitwagen werd geboren in India en groeide op in Nederland. Als kind beleefde ze veel plezier aan de traditionele Indiase dansen en in Nederland genoot ze van klassiek ballet. Ze was er goed in. Toch koos Padmini als achttienjarige niet voor de dansacademie, maar ging ze studeren: eerst internationale business, later culturele antropologie. Yoga verbindt haar Indiase wereld met de Nederlandse.

In haar yogalessen houdt Padmini rekening met de windrichting, het licht en het seizoen. ‘Ik stem mijn lessen af op het moment van de dag en volg de cyclus van de maan. De maan transformeert voortdurend. De opbouwende energie van de wassende maan is anders dan die van de afnemende maan. Ook de seizoenen hebben invloed. In de lente en zomer heb ik behoefte aan sterke flow-lessen met uitdaging en vuur. De winter roept juist het verlangen op om de vertraging op te zoeken en dicht bij de grond te zijn.’

Meer weten over Padmini? Volg haar yogalessen op Yoga by Happinez of kijk op verslicht.yoga.

26 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief