Yoga-oefeningen voor thuiswerkers? Zo voorkom je klachten!

  • Leestijd: 2 minuten
  • Saskia Grootegoed

Heb jij een vraag over yogafilosofie, asana’s of pranayama? Vragen van lezers worden behandeld door ons panel. Dit keer: ‘Sinds ik thuiswerk, heb ik last van de spieren aan de bovenkant van mijn rechteronderarm, het lijkt wel RSI. Welke yoga-oefening helpt?‘ Saskia Grootegoed, docent Hatha yoga en yogatherapie, weet raad.

thuiswerk - tips - oefeningen - Saskia Grootegoed

Klachten door thuiswerken

‘De keuken- of eettafel is vaak een stuk hoger dan je werkplek. Daardoor til je ongemerkt je schouders en armen omhoog en dat kan voor klachten zorgen. Masseer gedurende de dag geregeld de gevoelige spieren in je onderarm en draai met je polsen om de doorbloeding te verbeteren. Ook deze oefening geeft verlichting: kom met handen en knieën op de mat. Draai je handen naar buiten totdat je vingers naar je toe wijzen. Je kunt nu de spieren van de onderarm stretchen door iets naar achteren te bewegen met je lijf. Houd de armen gestrekt en beweeg een paar keer naar voor en naar achter. Doe ook geregeld een serie Zonnegroeten, de Neerwaartse Hond of een Hoge Plank om weer kracht in je armen en schouders op te bouwen. Improviseer ook een beetje op je werkplek: een kussen op je stoel of een iets lagere tafel doet vaak wonderen.’

Yogaoefeningen voor thuiswerkers


Neem een pauze: doe de Gestrekte Vooroverbuiging


Doe deze gratis yogaserie: ‘Soepel en vrolijk achter je werkplek’


Zorg voor de juiste sfeer: ‘Creëer thuis je eigen yogaplek’


Hoe zorg jij voor je lichaam tijdens het thuiswerken ? We vinden het leuk om jullie ervaringen te lezen. Deel het hieronder in een reactie!


Delen via:
1 juli 2021 | Laatst gewijzigd op 3 juli 2024

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief