Zo leer je in vijf stappen je dromen manifesteren

  • Leestijd: 6 minuten
  • Elsa Govaarts

Uitgebreid uiteten kunnen met je dierbaren, persoonlijk samenwerken met collega’s of reizen naar een ver oord: je droomleven voelt in deze tijd soms ver weg. Toch heeft dit jaar je misschien ook nieuwe inzichten en dromen opgeleverd. En jij kunt ze heel bewust naar je toetrekken! Manifestatie-expert Christine legt uit wat manifesteren is én hoe je in vijf stappen van denken in beperkingen naar het creëren van overvloed gaat.

manifesteren van je droomleven

Twee jaar geleden leefde Christine Beijnen erg beperkt. Niet omdat er een pandemie gaande was, maar omdat ze leefde volgens beperkende overtuigingen. Ze werkte in een grote organisatie, stond constant aan en dreef zichzelf tot het uiterste. Tegelijkertijd was ze heel onzeker en ontwikkelde ze spreekangst. Totdat ze lichamelijke klachten kreeg als bijnieruitputting, haaruitval en huidallergieën. Christine: ‘Mijn lichaam dwong me tot verandering. Daar begon mijn persoonlijke reis. Ik verdiepte me in neurologie en kwantumfysica, volgde lessen bij zelfliefde coach Gabrielle Bernstein en neurowetenschapper Joe Dispenza en kwam tot diepe inzichten. Ik realiseerde me dat mijn eigen negatieve gedachten en verhalen over mezelf mijn ongeluk veroorzaakten. Met mijn binnenwereld creëerde ik mijn buitenwereld.’

Manifesteren, wat is het?

Christine verdiepte zich steeds meer in het begrip manifesteren en leerde dat je, door anders naar jezelf en je leven te kijken, je dromen in vervulling kan laten gaan. Christine: ‘Onze gedachten en emoties hebben een directe relatie tot onze werkelijkheid. Ze zijn van grote invloed op je energieveld en wat je aantrekt in het leven. Jij staat in contact met het veld van oneindige mogelijkheden. Hoe meer je gedachten en emoties een match zijn met wat jij wilt, des te sneller je je dromen kunt manifesteren.

Magie vraagt betrokken actie

Maar dat betekent niet dat je vanavond op je meditatiekussen je dromen kunt visualiseren en dat morgen alles werkelijkheid wordt. Christine: ‘Net als met alles in het leven vraagt jouw droomleven manifesteren om actie en toewijding. Ik heb daarvoor een formule ontwikkeld. Met behulp van journaling en meditatie zet ik heel bewust een intentie. Ik herschrijf letterlijk mijn eigen verhaal. Die scripts zijn heel levendig, ik stel me voor wie die nieuwe vrouw is, hoe ze doet en wat ze uitstraalt. In gefocuste meditatie visualiseer ik dat script en roep ik er een emotie bij op. Je hersenen onderscheiden namelijk niet of het nieuwe verhaal ook echt gebeurt en vatten jouw levendige visualisatie op als werkelijkheid. Daardoor maak je nieuwe neurologische verbindingen aan in je hersenen en stem je je energie af op de juiste frequentie. Daarna is het belangrijk om die energie vast te houden, door de meditatie regelmatig te herhalen maar ook door in dagelijkse handelingen te leven naar je nieuwe script. Je wordt als het ware een magneet en zult merken dat je naar je toetrekt wat je verlangt. Dat voelt magisch.’

Overvloed creëren in vijf stappen

manifesteren van overvloedZelf is Christine het levende bewijs van haar methode. Ze heeft talloze voorbeelden maar als het gaat om beperkt denken noemt ze direct haar eigen bedrijf. ‘Mijn eigen bedrijf leed het eerste jaar praktisch verlies, tot ik mijn ondernemersverhaal ging herschrijven. In mijn meditaties stelde ik mijzelf voor als een zelfverzekerde onderneemster. Ik zag voor me hoe mijn onlinecursussen veel vrouwen blij maakte. Ik stelde mijn droomomzet voor en hoe het zou voelen als ik geen financiële zorgen had. Dit jaar is ongelofelijk succesvol geweest, mijn script is uitgekomen.’

Christine: ‘In mijn omgeving zie ik veel vrouwen die zich het afgelopen jaar bewuster zijn geworden van wat ze eigenlijk willen. Maar vaak krijgen ze dan te maken met beperkende overtuigingen die hen belemmeren om actie te ondernemen. Met deze vijf stappen ga je van leven vanuit angst en denken in beperkingen naar leven vanuit vertrouwen en het creëren van overvloed.’

Pak een journal, een pen en creëer een fijne plek voor jezelf. Dit zijn de vijf stappen naar jouw droomleven:

  1. Schrijf op wat jouw definitie is van overvloed

Allereerst moet je weten wat jouw definitie is van overvloed. Wat betekent het als er overvloed is in jouw leven? Betekent het dat je financieel vrij bent? Dat je kan doen wat je wilt en wanneer je maar wilt? Of betekent het dat je jouw droomhuis hebt, vaak op vakantie kan of je leven deelt met een grote liefde? Bedenk bijvoorbeeld ook hoe die versie van jou zich zou voelen als er overvloed is. Hoe je je dan zou gedragen en wat je zou uitstralen. Maak het zo levendig mogelijk voor jezelf.

  1. Word je bewust van je eigen verhaal

Je overtuigingen, gedachten en emoties die negatief of niet-helpend zijn, beperken je in het leven. Die houden je klein waardoor je niet je volledige potentieel leeft. Word je bewust van het verhaal dat je jezelf vertelt. Welke overtuigingen of gedachten heb je over jezelf? En over overvloed? Hoe gedraag je je richting overvloed? Ben je bijvoorbeeld snel jaloers, gefrustreerd of roddel je over het succes van anderen? Het gaat erom dat je deze patronen leert herkennen. Hoe bewuster je wordt hoe meer je realiseert dat dit niet past bij de versie van jou die overvloed ervaart.

  1. Herken dat er een verschil is

Kan je zien dat er een gat is tussen wie je wilt zijn en wie je nu nog bent? Je gedachten en emoties worden je persoonlijkheid en daarmee creëer je jouw werkelijkheid. Als je overvloed wilt aantrekken, moet je openstaan voor nieuwe gedachten. Schrijf daarom nieuwe positieve gedachten en affirmaties op die jouw definitie van overvloed ondersteunen. Je plant daarmee nieuwe zaadjes, waarmee jouw tuintje tot bloei kan komen. Je verandert je energieveld.

  1. Neem je script mee in het dagelijks leven

Schrijf nog een keer kort op wat jouw nieuwe staat van zijn is, hoe overvloed voor je voelt en welke gedachten en intenties daarbij horen. Oefen daar dagelijks mee in je meditatie. Stem jezelf regelmatig af op het gevoel van liefde, vrijheid, dankbaarheid, blijdschap en vertrouwen. Tune er als het ware op in en stel je voor hoe dit voelt, met je ogen dicht of met je ogen open. Visualiseer je script. Zo oefen je met het afstemmen van je energie op hogere frequenties.

  1. Oefenen, oefenen, oefenen

Oefening baart kunst, of liever gezegd magie. Je blijft je verhaal constant herhalen in de overvloedmeditatie, totdat het werkelijkheid wordt. Dat vraagt echt toewijding. Ook kun je de nieuwe versie van jezelf letterlijk belichamen. Oefen met het intunen op je nieuwe staat van zijn tijdens het hardlopen, onder de douche of als je je tanden poest bijvoorbeeld.

Op naar een magisch 2021

Ga jij in het nieuwe jaar aan de slag met het manifesteren van jouw dromen? Gebruik onderstaande overvloedmeditatie om te oefenen. Wil je meer weten over Christine, haar meditaties of haar cursussen? Kijk dan hier en ontdek haar nieuwe cursus intenties. Onze eigen training manifesteren vind je hier.

Expert: Christine Beijnen Beeld: Liselore Stap


Overvloedmeditatie

 

 

Delen via:
10 december 2020 | Laatst gewijzigd op 22 augustus 2022

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

3 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief