Thuis yoga doen? Dit heb je nodig voor een fijne les

  • Leestijd: 2 minuten
  • Elsa Govaarts

Steek een kaarsje aan, rol je matje uit en zorg voor de juiste yogaspullen; zo kun je thuis yoga doen en creëer je een fijne plek voor jezelf. Wij testten een aantal essentiële yoga-accessoires van Decathlon en zet handige tips op een rijtje.

thuis yoga - decathlonYogamat

Een goede mat is essentieel. Je wilt natuurlijk wel grip hebben, zodat je de asana’s moeiteloos kunt uitvoeren zonder door je woon- of slaapkamer te kukelen. Een zachte en licht gewicht yogamat is fijn voor yogavormen zoals Yin yoga of Hatha yoga. Ik nam een pauze van het thuiswerken met deze Yin yogales en gebruikte mijn nieuwe mat van Decathlon.

Yogablok

In de yogaschool liggen de yogablokken opgestapeld, thuis probeer je het maar met een boek of een kussen. Herkenbaar? Toch is een yogablok een stuk handiger, want ze geven betere ondersteuning dan een geïmproviseerd blok. Als Yin-fan kun je eigenlijk niet zonder. Mijn favoriete lessen met blokken zijn bijvoorbeeld deze les om naar binnen te keren of deze korte les voor tussendoor. Fijne yogablokken om thuis yoga te doen vind je hier. Yogablokken worden gemaakt van hout, schuim of kurk. Het yogablok dat ik gebruik is gemaakt van kurk, milieuvriendelijk dus (pluspunt!)

Yogariem

Misschien merk je wel dat je thuis toch sneller vervalt in dezelfde yogalessen of series. Met een yogariem maak je jouw yogasessie afwisselend en verdiepend. De yogariem is een fijne tool om de houdingen beter te ervaren. Voor beginnende yogi’s zorgt de riem ervoor dat je verder kunt reiken en beter in de houdingen komt. Voor gevorderden is het vooral een verdiepingsmiddel, waarmee je houdingen die je goed beheerst een extra dimensie kunt geven. Dit is een fijne yogariem van Decathlon en met deze les kun je oefenen met thuis yoga.

thuis yoga doen - decathlonMeditatiebankje

Je kent vast wel het meditatiekussen, maar heb je wel eens een meditatiebankje gebruikt? Niet iedereen kan lang in de Lotushouding blijven zitten. Een meditatiebankje geeft verlichting aan je knieën en zorgt ervoor dat je makkelijk langere tijd rechtop kunt zitten. En omdat je prettiger zit, kun je je ook beter concentreren. Ik zat lange tijd comfortabel tijdens deze meditatie en deze ademoefeningen. Ook proberen? Dit is een fijn meditatiebankje.

Thuis yoga doen

Wil jij ook een fijne plek creëren om thuis yoga te doen? Gun het jezelf! Deze yoga accessoires van Decathlon geven je de ondersteuning en verdieping die je nodig hebt.

Delen via:
2 februari 2021 | Laatst gewijzigd op 8 augustus 2023

2 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief