nietgratis
Zo doe je de Zonnegroet

Zo doe je de Zonnegroet

2.454 weergaven
Bewaar als favoriet

Niet voor niets doen sporters hem vaak als warming-up voor een belangrijke wedstrijd. De Zonnegroet (Surya Namaskar) brengt evenwicht op alle niveaus: fysiek, energetisch, emotioneel en spiritueel. Alle spieren, gewrichten, klieren, organen en het zenuwstelsel worden gestimuleerd. Doordat het hart en de longen net even harder moeten werken, worden ook deze organen sterker. Leer hem stap-voor-stap met de ervaren yogadocent Johan Noorloos.

  • Liever meteen aan de Zonnegroet beginnen, zonder de uitleg van Johan? Volg dan deze yogales.

De Zonnegroet als start van je dag

De Zonnegroet is een prettige manier om je dag te starten. Helemaal als je de neiging hebt bij het opstaan meteen te gaan piekeren over je drukke dagprogramma, kan deze serie helpen. Doordat adem en beweging synchroon lopen, worden je gedachten rustiger en kun je op een ontspannen manier aan de dag beginnen.

Midzomernacht

‘Surya’ betekent zon en ‘Namaskar’ betekent begroeten. Voor hindoes is de groet aan de zon een ritueel waarbij de zonnegod wordt aanbeden. De zon staat symbool voor datgene wat het leven biedt: warmte, vruchtbaarheid, overvloed. Maar de hitte van de zon kan ook vernietigen en verschroeien, dus is het zaak om haar gunst te winnen. Volgens de Veda’s – de oude Indiase geschriften die ten grondslag zouden liggen aan het hindoeïsme – vergroot je door het doen van de Zonnegroet je innerlijke bewustzijn. Je begroet je innerlijke zon.

Meer informatie over Johan vind je op www.denieuweyogaschool.nl.

13 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief