De favoriete yogalessen van de redactie in 2020

  • Leestijd: 4 minuten
  • Elsa Govaarts

Brainstormen via beeldbellen, thuiswerken terwijl de kinderen les hebben op hun kamer en surfen op de golven van een snel veranderende samenleving: ‘Gelukkig is er yoga’, zeiden wij regelmatig tegen elkaar tijdens online vergaderingen. Yoga is dit jaar meer dan ooit een reddingsboei geweest. Wij van de redactie delen daarom onze favoriete lessen uit ons yogajaar.


Het yogajaar van Resi Lankester

‘Wat dit jaar me leerde is hoe belangrijk het is om het leuk te hebben met jezelf. Ik ben meteen tijdens de eerste lockdown in maart begonnen met het creëren van een knusse yogaplek in huis, waar ik dagelijks een online yogales of meditatie doe. Tijdens de Kerst staat mijn lichtgevende kersteland Rudolph daar ook. Samen met hem doe ik dan mijn favoriete meditatie, die van Michelle de Bruijn. Want hoe fijn een pittige yoga practice ook is, in deze roerige tijden is ontspannen en loslaten minstens zo belangrijk.’

De meditatie van Michelle: ‘Mediteren met muziek’


Het yogajaar van Marie-Claire van den Berg

‘Bij een kerstboom hoort een… kaars! Ik hou van de Schouderstand. De Kaars. En wat is nou een mooiere kersthouding dan een kaars!? Deze houding brengt licht in mijn hoofd, letterlijk en figuurlijk. Als ik moe ben, geeft hij me energie. Ben ik onrustig of gestrest, dan maakt hij me kalm. En voel ik me slap, dan geeft hij me kracht. Vaak doe ik deze houding in combinatie met de Ploeg en de Vis. Wil je dat ook doen? Kijk dan de korte how to video Hoe doe je… Kaars, Ploeg en Vis? van Patrick Vermeulen. Maar het lekkerst vind ik de Kaars in de les ochtendyoga van Gregory Forster. Zijn energie en optimisme maken me altijd blij. Zijn les is de perfecte mix van inspanning én ontspanning. En dan maakt hij er nog prachtige muziek bij ook!’

De les ochtendyoga van Gregory Forster: ‘Yoga op het strand’


Het yogajaar van Heleen Peverelli

‘Mijn favoriete Yoga by Happinez-les van dit jaar is de meditatie van Tijn Touber. Ik vind zijn boodschap, die hij in een paar minuten knalhelder uitlegt, zo prachtig en zo positief: dat je kunt evolueren naar een staat van zijn met minder angst, meer vrijheid, meer liefde, meer eenheid. Nu we deze feestdagen meer tijd hebben, kunnen we van de gelegenheid gebruik maken om hier vaker contact mee te maken. Wat een geluk!’

De meditatie van Tijn: ‘Minder angst meer liefde’


Het yogajaar van Marieke Pijlman

‘Omdat ik voor het werk veel zit, krijg ik snel last van mijn rug. Met deze les train ik mijn core en heb ik minder snel last en merk ik dat ik een goede zithouding houdt. Daarnaast is het een lekkere korte les en doe ik ‘m vaak eventjes tussendoor.’

Quick fix voor thuiswerkers: ‘Oefeningen voor je core’


Het yogajaar van Elsa Govaarts

‘Het lijkt gisteren dat we proosten op een nieuw decennium. Met een hoofd vol dromen, maar zonder richting vloog ik 2020 in. Ik wilde vlinderen en naar buiten keren. En hoewel dat door de pandemie ineens niet mogelijk was, kon rupsje nooit genoeg zich door die stilte (en yoga) wel ontpoppen tot een échte vlinder. Want van dat hoofd vol dromen reisde ik af naar een hart vol wijsheid. En zo heb ik dit jaar waardevolle inzichten gekregen en keuzes kunnen maken vanuit mijn intuïtie. Dicht bij mezelf, daar zit de kracht om door turbulente tijden heen te komen. Mijn favoriete les van 2020 is dan ook:’

De Yinles van Irene Sportel: ‘Van je hoofd naar je hart’


Hoe was jouw yogajaar? En wat was jouw favoriete les op Yoga by Happinez? We vinden het leuk om jullie ervaringen te lezen. Deel het hieronder in een reactie! Een fijne jaarwisseling :-).


Delen via:
29 december 2020 | Laatst gewijzigd op 15 januari 2021

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief