nietgratis
Vijfde Dimensie Meditatie

Vijfde Dimensie Meditatie

7.040 weergaven
Bewaar als favoriet

Krijgen we na de coronacrisis een betere wereld? Duurzamer, vredelievender, meer ontspannen? In de spirituele wereld wordt wel gezegd dat we met z’n allen een nieuwe ontwikkelingsfase in gaan, een ‘vijfde dimensie’ van bewustzijn. Hoe zit dat precies, wat verandert er dan en hoe kom je daar? Meditatiedocent Tijn Touber begeleidt je ernaartoe in deze prachtige meditatie.

Van 3D naar 5D, de vijfde dimensie

Collectief gaan we in deze tijd een nieuw groeiniveau in, wordt er gezegd. We zouden van de derde dimensie (3D) overgaan naar de vijfde dimensie (5D). Over de precieze termen is nogal wat verwarring, maar misschien is dit wel de simpelste manier om het te zeggen: we bereiken de groeilaag van het hart. In onze tijd worden we ons massaal bewust van de energie van het hartchakra.

Open je hart

Meditatiedocent Tijn Touber noemt het hart de poort tussen het oude bewustzijnsniveau en het nieuwe. ‘Als het hart opengaat, als je door het hart heen kunt bewegen, is dat een inwijding en kom je in de vijfde dimensie.’

Maar wat gebeurt er als je hart opengaat, echt opengaat – niet alleen voor je kleine kring van geliefden en vrienden, maar voor het geheel? Dan kom je niet alleen het licht tegen, maar ook de schaduw, stelt Tijn. In de vorm van oude pijn, verdriet, angst en boosheid… die we tot nu toe meestal projecteerden op anderen. We vonden dat zij de schuldigen waren, en zij moesten weg. Maar dat kan niet, beseffen we nu, want ze horen bij het geheel.

Licht en schaduw

‘In je hart ervaar je eenheid, de heelheid der dingen, maar daardoor ervaar je ook hoezeer je nog niet heel bent,’ zegt Tijn. ‘We kunnen alleen naar de vijfde dimensie als we onze schaduw meenemen. Veel mensen voelen dat, ze worstelen met de thema’s heelheid en afgescheidenheid. Je floept als het ware heen en weer tussen gevoelens van “Wow, wat voel ik me verbonden met het geheel” en verdriet en verraad: “Ik ben nog helemaal niet heel”. De schaduw wordt ontzettend zichtbaar. Dat is de inwijding waar we collectief doorheen aan het gaan zijn, en dat is ook waarom er nu zoveel duisternis aan het licht komt. Jarenlang hebben we in spirituele kringen vooral liefde en licht gepropageerd en dat is goed, want daardoor hebben we vertrouwen gekregen in onze lichtkracht. Maar nu moeten we het licht verankeren in het aardse. Dus ook de tegenkrachten, de “bad guys” horen erbij.’ Niet meer beschuldigen, verdringen en verwerpen, maar omarmen, verwerken en vergeven.

Volg de Vijfde Dimensie Meditatie

In deze meditatie legt Tijn je duidelijk uit hoe en waarom we van de derde, via de vierde naar de vijfde dimensie gaan. Na vijf minuten begint hij de meditatie die ongeveer een kwartier duurt. Laat je meevoeren en ervaar hoe mooi het is in de vijfde dimensie van bewustzijn!

Meer informatie over Tijn vind je op zijn docentpagina of op zijn website.

65 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief