nietgratis
Van je hoofd naar je hart met Yin yoga

Van je hoofd naar je hart met Yin yoga

22.210 weergaven
Bewaar als favoriet

Ontspan, en daal af in jezelf

Deze les Yin yoga van Irene Sportel brengt je terug bij jezelf. Je gebruikt je adem om dieper in je hart en in je lichaam te zinken.

Met zachte oefeningen, waar je steeds een paar minuten in blijft, helpt Irene je aanwezig zijn in het nu en volledig te ontspannen. Ze moedigt je aan om je ambitie los te laten: ‘Er is geen enkele reden om hier je best te gaan doen.’

Irene sluit af met de Gayatri mantra, terwijl ze je met de klanken van haar koshi chime dieper in je eindontspanning weg laat zakken.

Leg een deken en (meditatie)kussen klaar. En een bolster, als je die hebt. Je kunt ook een opgerolde deken gebruiken.

Deze les is ook heel geschikt voor beginners.

Irene over de Gayatri mantra: ‘De melodie heb ik geleerd van Rangamala, een meisje uit Katmandu. Ik kwam haar en haar pleegmoeder Nanda tegen in de muziekwinkel waarin ze werkten. Rangamala woont in een weeshuis in Kathmandu. Een bijzondere plek, waar kinderen iedere zaterdag muziekles krijgen van conservatoriumdocenten. Ik was mateloos geïnspireerd en het heeft een zaadje in mijn hart gepland om op een dag geld voor ze te gaan inzamelen. Tijdens een van mijn laatste dagen in Kathmandu deelde Rangamala haar versie van de Gayatri mantra, daarna zong ik hem met gitaar voor haar. Het was een heel mooi moment!’

Meer lessen volgen?

Ben je hooggevoelig of gevoelig voor stress en prikkels, heeft deze les je geholpen en wil je graag meer van dit soort lessen volgen? Dat kan. Meld je dan hier aan, dan sturen we je binnenkort een speciale selectie lessen van Yogatv die je lichaam en geest in evenwicht brengen en je weerbaarder maken tegen prikkels, zorgen en stress.

Yoga om lichaam en geest in balans te brengen

334 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief