Deze yogadocente (73) is het voorbeeld van hoe je leuk ouder wordt

  • Leestijd: 2 minuten
  • Heleen Peverelli

Mooi oud worden zit hem niet in een rimpel meer of minder, schrijft hoofdredacteur Heleen in het nieuwe magazine. Toch nemen we graag een voorbeeld aan yogadocente Sylvia Mullaart (73).

Face yoga

Daar zaten we, allemaal op een rijtje, tijdens de opnames van onze online training Blijf jong met yoga. Onze vingers op strategische punten in ons gezicht, onze ogen van links naar rechts rollend. Face yoga: om rimpels te voorkomen. Want hoe sympathiek en authentiek ik rimpeltjes bij anderen ook vind, je wilt ze zelf toch liever niet.

Jong met yoga (volgens wetenschappelijk onderzoek)

Ik werd dus ook enorm blij van het artikel van Pim Christiaans, waarin het nieuwste wetenschappelijke onderzoek laat zien dat yoga letterlijk jong maakt! De telomeren, de uiteinden van je genen, ‘slijten’ naarmate
je ouder wordt. De lengte van je telomeren is dus een maatstaf voor veroudering. En laat yoga er nou voor zorgen dat je telomeren weer een stukje aangroeien! Toen ik dat las, deed ik die avond nét nog wat gemotiveerder mijn yoga practice.

Soepele spieren en gewrichten

Maar het allerblijst word ik van Sylvia Mullaart, die de online training geeft. Deze 73-jarige docente is het levende voorbeeld van hoe je leuk ouder wordt. Fysiek: door je hormonen in balans te houden en je spieren en gewrichten soepel. ‘Sappig,’ noemt ze het zelf. En daardoor blijf je geestelijk ook soepel en jeugdig. Wat hebben we gelachen (na een lange dag: ‘Gaat het nog een beetje, Sylvia?’ ‘Ja hoor. Als ik thuiskom ga ik gewoon heel onaardig doen tegen mijn man.’).

En ze blijft zelf altijd nog leren. ‘Leuk hè, allemaal,’ zegt ze regelmatig. ‘Ik heb nog zo veel tijd nodig, ik moet wel 103 worden!’ Sylvia leert ons dat mooi ouder worden niet zit in een rimpel meer of minder. Zoals een andere inspirator, Nederlands oudste yogi Fred van Beek (88!), altijd zegt: ‘De zin van het leven is er zin in hebben.’


Thuis yoga doen met Sylvia

Zin gekregen in een yogales van Sylvia? Volg gratis de les Blijf jong met hormoonyoga. Of volg de online training, met lessen van Sylvia en gastdocenten, video talks, achtergrondartikelen, coul coaching-oefeningen en meer.

Delen via:
3 april 2018 | Laatst gewijzigd op 27 december 2019

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief