Yogaoefeningen om af te vallen

  • Leestijd: 2 minuten
  • Saskia Grootegoed

Heb jij een vraag over yogafilosofie, asana’s of pranayama? Vragen van lezers worden behandeld door ons panel. Dit keer: ‘Kan ik yoga doen in plaats van sport om fitter te worden of af te vallen?‘ Daniëlle Raats, yoga- en pilatesdocent, weet raad.

Yogaoefeningen om af te vallen

‘Stel je deze vraag aan een atleet dan antwoordt die waarschijnlijk dat yoga geen echte sport is. Laat je de atleet Ashtanga yoga doen, dan verandert hij zeker van mening. Bij yoga train je, net als bij sport, je uithoudingsvermogen, flexibiliteit, coördinatie en spierkracht. Waar je precies aan werkt hangt af van de yogavorm. Bedenk wat je wilt trainen en zoek daar een passende les bij. Wil je vooral je uithoudingsvermogen verbeteren, zorg dan dat je hartslag omhooggaat. Als je nog niet zo fit bent, gebeurt dit al bij een beginnersles Vinyasa. Ben je behoorlijk in vorm, kies dan voor Ashtanga, Power of een gevorderde Vinyasa waarbij je zeker dertig minuten flink zweet. Yoga zorgt overigens voor veel meer dan alleen een fit lijf. Je leert ook ontspannen en beter omgaan met stress en emoties. Al met al een hoop voordelen.’

 


Train je buik- en rugspieren met deze Pilates les


Doe deze versterkende houding voor een krachtig lichaam


Fit met yoga: training van Daniëlle


Hoe blijf jij fysiek en mentaal fit? We vinden het leuk om jullie ervaringen te lezen. Deel het hieronder in een reactie!


Delen via:
31 maart 2022 | Laatst gewijzigd op 31 maart 2022

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief