nietgratis
Werk aan je core met Pilates

Werk aan je core met Pilates

7.260 weergaven
Bewaar als favoriet

‘Werk aan je core met Pilates’ is de vijfde les uit de serie Pilateslessen van Marlies Kornmann. In deze les ga je met Marlies aan de slag met je core-spieren. En dat is net weer even anders dan een Pilatesles voor je buikspieren.

Over ‘Werk aan je core’

Marlies over deze les: ‘Het verschil tussen de Buikspier boost en deze les is dat het in deze les meer gaat over de samenwerking van ál je core-spieren. Je core bestaat namelijk niet alleen uit  je buikspieren maar ook je dieperliggende rugspieren, bekkenbodemspieren en diepe bilspieren zijn wat mij betreft een essentieel onderdeel van je core. Wanneer al deze core-spieren goed met elkaar samenwerken ben je stabiel, is je balans makkelijker en voel je je heel krachtig. Het vergt wat coördinatie om al deze spieren tegelijkertijd te activeren en daarom raad ik je aan deze les regelmatig te doen.’

Buikspieren en Driedimensionale ademhaling

In deze les verwijst Marlies ook naar de driedimensionale ademhaling. Wil je (weer) weten hoe die werkt? Ze legt het uitgebreid uit in haar introductieles. Wil je ook je buikspieren blijven trainen? Volg dan ook de Buikspier boost van Marlies. Die les duurt een kwartier en je kunt deze les goed afwisselen met de oefeningen uit de boost. Op die manier ontwikkel je een nog betere lichaamshouding en sterkere buikspieren!

Programma van acht Pilateslessen

De les ‘Werk aan je core met Pilates’ is de vijfde les van een programma van acht Pilateslessen van Marlies Kornmann. In dit programma leert ze je de basis van Pilates. Ze bouwt de lessen steeds een beetje meer uit. Aan het einde van de reeks geeft ze twee restorative Pilateslessen voor je nek, schouders, rug en bekken. Ze sluit het programma af met een intermediate les, een les op een hoger niveau.

Wil je meer lezen over Pilates en de verschillen en overeenkomsten met yoga? Klik dan hier.

Meer lezen over Marlies Kornmann? Kijk dan op haar docentpagina. Of volg haar op Instagram!

PS: Het matje van Marlies is van Superyoga

33 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief