Video: het ochtendritueel van Patricia

Welkom bij dag 5 van de Ochtendrituelen Challenge! Vandaag: 12 minuten Qigong-oefeningen met Patricia van Walstijn.

Patricia: ‘Tussen het thee zetten en boterhammen smeren door doe ik een paar onderdelen uit de warming-upoefening uit Chi Neng Qigong, de Chinese bewegingsleer waarin ik lesgeef. In twee minuten maak ik mijn stijve schouders los. Alle energie, qi, gaat stromen en ik word wakker en alert.’

12 minuten Qigong-oefeningen met Patricia

Eerst vertelt Patricia kort over haar ochtend, daarna kun je de staande oefeningen met haar meedoen.

Meer yoga met Patricia?

Op Yogatv vind je nog een les van Patricia: Opladen en ontspannen. Of volg de online training Laat je energie stromen – waarin je alles leert over Qigong en nog meer gaat ervaren wat deze Chinese bewegingsleer met je doet.

Neem een abonnement op Yogatv of kies voor de online training – en je kunt elke ochtend thuis yoga doen met Patricia.

-
Reacties:
 • Heleen

  Wat een ontspannen begin van de dag. Ik ben nu geïnspireerd om ook vaker in de ochtend naar buiten te gaan, en daar simpele oefeningen te doen. Dank je wel Patricia!

 • Eveline

  Fijne, simpele oef., goed begin van de dag, Dank je wel !

 • Joni Jill

  Wat een fijn einde van de ochtendrituelen challenge! Jij ook een mooie dag gewenst Patricia. Dank je wel voor deze oefening.

 • Christine

  Heerlijke oefeningen, verfrissend en energie gevend! Dank je wel

 • Janny Haandrikman

  Heerlijk om deze oefeningen te doen, mooi begin van de dag! Dank je wel.

 • Cindy

  Goede uitleg wat heerlijk buiten .

 • marion

  Bedankt patricia, je bent een pracht mens .je kunt relativeren..en begrijpt dat de moderne drukke vrouw baat heeft bij oefeningen tussendoor..(zou mooi gewest zijn als je ook langzamer voordeed...) zelf vind ik als adhder de oefeningen lastig..zoveel rust..en.langzame oefeningen ..zou mss juist wel goed zijn maar ik merk in tegenstellng tot de andere feedbackers geen positief effect...doe vast iets fout..maar dst ligtniet aan jou want je legt duidelijk uit!

 • Emmy

  Wat een super ritueel. Een maand later probeer ik nog steeds elke ochtend deze oefening te doen. Ik slaag er niet elke dag in, maar wel vaker dan mijn yogamat uit te rollen. Vooral op de dagen dat ik een vroege shift werk, merk ik het verschil. Bedankt, Patricia!

LAAT EEN REACTIE ACHTER: