Video: Qigong oefeningen met Patricia van Walstijn

  • Leestijd: 2 minuten
  • Ilse Savenije

Welkom bij dag 5 van de Ochtendrituelen Challenge! Vandaag: 12 minuten Qigong oefeningen met Patricia van Walstijn.

Patricia: ‘Tussen het thee zetten en boterhammen smeren door doe ik een paar onderdelen uit de warming-upoefening uit Chi Neng Qigong, de Chinese bewegingsleer waarin ik lesgeef. In twee minuten maak ik mijn stijve schouders los. Alle energie, qi, gaat stromen en ik word wakker en alert.’

Qigong oefeningen met Patricia

Eerst vertelt Patricia kort over haar ochtend, die ze standaard begint met wat ademoefeningen. Soms in bed, maar meestal stapt ze er gelijk uit. Ze legt uit hoe je deze oefeningen met haar mee kunt doen. Daarna is het tijd om naar beneden te gaan. Tussen de standaard taken door die bij de ochtend horen, zoals het roepen van de kinderen en het klaarmaken van het ontbijt, doet Patricia wat yoga oefeningen. Ze legt uit hoe dit bijna onbewust gaat, omdat de oefeningen nog niet eens een minuut duren. Zo doet ze een warming-up oefening uit de Chi Neng Qigong terwijl ze de eieren kookt. En daar stopt het niet, zo legt Patricia uit: “Ik weef eigenlijk korte disciplines door mijn hele dag”. Haar ochtend-practice doet ze bij mooi weer in het park, onderweg naar de studio.

In de video zie je hoe Patricia drie onderdelen uit de body & mind oefening doet. Deze bestaat in totaal uit tien onderdelen waarvan er drie in de video te zien zijn. Ze focust zich hierbij op de handen, de heupen en de voeten. Dit zijn staande Qigong oefeningen, dus je kunt ze op ieder moment en iedere plaats meedoen.

Meer yoga met Patricia?

Op Yoga by Happinez vind je nog een yogales van Patricia: Opladen en ontspannen. Of volg de online training Laat je energie stromen – waarin je alles leert over Qigong yoga en nog meer gaat ervaren wat deze Chinese bewegingsleer met je doet.

Neem een abonnement op Yoga by Happinez of kies voor de online training – en je kunt elke ochtend thuis yoga doen met Patricia.

Delen via:
6 september 2018 | Laatst gewijzigd op 21 april 2023

8 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief