Luisterverhaal: het sprookje van Baddha Konasana

  • Leestijd: 2 minuten
  • Yoga Magazine

In de yogahouding de Vlinder leer je naar binnen te keren en te transformeren, zoals een rups uit zijn cocon een schitterende vlinder wordt. Doe je oortjes in en laat je meenemen in dit luisterverhaal over Baddha Konasana.

Baddha konasana sprookje

Luisterverhaal over Baddha Konasana

In dit audiofragment nemen we je mee in het verhaal van de god Brahma. Hij droomde van dieren met vleugels en deed er alles aan om de wereld van zijn dromen en al haar levensvormen te creëren. Tot dat zijn creatie plots verstoort werd door een rups. Vind een fijne plek om te zitten en laat je meenemen in dit sprookje.

 

Wil je na het luisteren van dit verhaal ook een les volgen waarinje Baddha Konasana kunt doen? Volg dan deze Yin yogales van José de Groot. Misschien ervaar je de pose nu anders na het luisteren van het verhaal achter de houding.

Word lid van Yoga by Happinez

Ben je nog geen lid van ons platform, maar wil je je yogakennis verdiepen? Sluit je dan snel aan! Voor zes euro per maand heb je onbeperkt toegang tot meer dan 400 yoga-, meditatie- & Pilateslessen, krijg je wekelijkse nieuwe lessen van de beste Nederlandstalige docenten én ontvang je als extra vier keer per jaar ons prachtige nieuwe blad thuis op de mat.

Wil je dit verhaal liever lezen? Ga dan naar dit artikel.

Beeld: We are Bananas

Delen via:
7 februari 2023 | Laatst gewijzigd op 28 november 2023

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

4 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief