nietgratis
Keer moeiteloos naar binnen

Keer moeiteloos naar binnen

4.583 weergaven
Bewaar als favoriet

Keer moeiteloos naar binnen

Keer moeiteloos naar binnen met deze uitgebreide Hatha yogales van Robert Knol. ‘Je mag niet je best doen’, waarschuwt Robert aan het begin van de les, ‘Yoga is bedoeld om te ontspannen in de inspanning’. In deze les breng je je aandacht naar binnen, naar de sensaties van dit moment. Je beweegt zonder te streven, zonder iets te willen bereiken.

Na een korte bodyscan begin je met een aantal zachte houdingen, twists, de Vlinder en de Nadi Shodhana (Wisselende Neusgatademhaling). Daarna neemt Robert je mee door een reeks actievere houdingen en sluit hij af met een extra lange eindontspanning in de vorm van een yoga Nidra meditatie.

Over Robert Knol

Sport was het helemaal voor Robert Knol, als klein jongetje al. Hij bleek een uitzonderlijk talent te hebben voor honkbal en op jonge leeftijd deed hij al mee aan de Olympische Spelen in Seoul. Jarenlang stond zijn leven in het teken van topsport, tot hij een burn-out kreeg. Het werd het startsein van een reis naar binnen, van zelfonderzoek, bewustwording en van een nieuw levenspad als yogadocent en ademtrainer.

Voor mij is yoga ja zeggen tegen elke moment

Voor Robert is yoga een andere manier van leven en bewegen: vanuit moeiteloosheid. Door de jaren heen is hij gaan inzien dat alles wat je aandacht geeft, groeit. Hij leerde zijn aandacht moeiteloos voorbij zijn verhalen en overtuigingen te brengen. Robert: ‘Dan merk je dat je dit allemaal niet bent. Zo ontstaat er een shift in je identificatie: van de veranderende buitenkant naar het onveranderlijke deel van jezelf wat je wérkelijk bent.’

‘Naarmate ik dieper naar binnen kon komen, besefte ik dat ik geen enkele controle heb over welke situaties zich voordoen of hoe mensen gedragen. Wel over mijn eigen gedrag, over wat er in mij gebeurt. Voor mij is yoga ‘ja’ zeggen tegen elk moment. Vanuit die rust van acceptatie ben ik helderder, is mijn aanwezigheid krachtiger, zijn mijn acties effectiever en ben ik gelukkiger.’

Meer informatie over Robert vind je op zijn docentpagina. Of ga naar www.robertknol.nl

70 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief