nietgratis
Yin Yang yoga

Yin Yang yoga

7.158 weergaven
Bewaar als favoriet

Yin Yang yoga: van inspanning naar ontspanning

In deze heerlijke Yin Yang yogales van Johan Noorloos combineer je actievere yogahoudingen (Yang) met zachte Yin-houdingen. Zo ga je van inspanning naar ontspanning!

In deze les ga je je lichaam op verschillende manieren uitnodigen om mee te doen: op een heel actieve en gecontroleerde manier waarbij het spierweefsel meedoet. Maar ook op een heel ontspannende en zachte manier waarbij je je bindweefsel meer aanspreekt. Je begint de les op een wat ongebruikelijke manier, namelijk in Savasana waarmee je normaalgesproken afsluit. Dan ontspan je onder andere in de Vlinder, de Butterfly. Hoever je in die houding komt is onbelangrijk, waar het vooral omgaat is dat je je overgeeft aan de houding.

Van Yin naar Yang

Van de Yin-houdingen neemt Johan je langzaam mee naar de Yang-houdingen en pas je ook je ademhaling daaraan aan. Je doet de Kat-Koe, de Neerwaartse Hond, de Plank, de Cobra, de Stoel, de Opwaartse Hond, de Krijger, de Driehoek, de Omgekeerde Krijger, een aantal twists en achteroverbuigingen. Daarna ga je weer terug naar de Yin-houdingen, met een heerlijke (de tweede van deze les!) Savasana als afsluiting van je practice.

De Duif

Helaas is in deze les één yogahouding niet helemaal meegenomen. Het gaat om De Duif die je doet in de 33ste minuut. Deze houding is alleen met het linkerbeen te zien. We raden je aan de video even op pauze te zetten en zelf de houding ook met je rechterbeen te doen voordat je verder gaat. Onze excuses!

Les tijdens de les

Het mooie van deze yogales is dat je niet alleen een fijne practice hebt, maar dat Johan je tijdens de houdingen ook veel vertelt over de houdingen. Zo leer je meer over de achtergrond van yoga en de namen van de asana’s.

 

Meer informatie over Johan vind je op www.denieuweyogaschool.nl.

73 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief