Doe mee met de Zonnegroet op Internationale Yogadag

  • Leestijd: 2 minuten
  • Elsa Govaarts

Op 21 juni vieren yogi’s over de hele wereld Internationale Yogadag om samen bij te dragen aan een betere wereld. En natuurlijk doen wij ook ieder jaar mee! Dit jaar vierden we deze dag van verbinding door met zoveel mogelijk yogi’s de Zonnegroet te doen met een bijzondere serie Zonnegroeten. 

Over de Zonnegroet-estafette

De les wordt gegeven door elf van onze favoriete yogadocenten en duurt ongeveer 35 minuten. Het is een heerlijke work-out voor je spieren, gewrichten, klieren, organen en je zenuwstelsel. En de les is niet alleen goed voor jou: voor elke inschrijving doneren wij vijftig cent aan Yoga Gives Back, een organisatie die vrouwen in India steunt. Om iets terug te doen voor het land dat ons de Zonnegroeten schonk. Meer dan duizend yogi’s hebben meegedaan en dankzij jullie inschrijvingen en de steun van de docenten hebben we 750 euro kunnen doneren aan Yoga Gives Back. Dankjulliewel!

Volg hier de Zonnegroet-estafette

Internationale yogadag

Over Yoga Gives back

De organisatie Yoga Gives Back steunt vrouwen in India, de geboorteplaats van yoga. Met verschillende programma’s geeft de organisatie vrouwen een kans op onderwijs zodat ze geen slachtoffer worden van kinderarbeid of het kindhuwelijk. Rondom Internationale Yogadag wil Yoga Gives Back mensen oproepen hun steun en dankbaarheid aan India te betuigen door een les te geven, te doneren of online te verbinden. Het geld dat de organisatie inzamelt wordt gebruikt voor steun aan de coronaslachtoffers. Lees meer op Yoga Gives Back.

Over Internationale Yogadag 2021

Zeven jaar geleden werd 21 juni door de Verenigde Naties officieel uitgeroepen tot Internationale Yogadag. Sindsdien worden op de langste dag van het jaar overal ter wereld bijzondere yogalessen georganiseerd. Helaas is dit door de coronacrisis veranderd en kunnen we het niet vieren zoals we gewend zijn. Gelukkig hebben we docenten bereid gevonden om mee te werken en komen veel yogadocenten in Nederland met mooie initiatieven zodat we tóch kunnen verbinden op maandag 21 juni.

Delen via:
8 juni 2021 | Laatst gewijzigd op 24 juni 2021

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

9 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief