Eye of the Needle (Yin) Eye of the Needle (Yin)

Eye of the Needle (Yin)

Sucirandhrasana

Eye of the Needle is een Yin yogahouding. Het voornaamste doel van Yin yoga is het versterken en versoepelen van het bindweefsel en de gewrichten. De houdingen rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Typerend voor Yin yoga is dat posities langer vastgehouden worden, zodat de levensenergie beter kan stromen door de energiekanalen, de zogenaamde ‘meridianen’. Elke Yin yogahouding werkt volgens de traditionele Chinese geneeskunde op één of meerdere meridianen.

Het effect van Eye of the Needle

Eye of the Needle zorgt dat de energie in de galblaas- en levermeridiaan weer gaat stromen. De galblaas- en levermeridiaan zijn van belang voor een gezonde balans van emoties en de gezondheid van je spieren en pezen. Daarnaast stretcht Eye of the Needle de heupen en de hamstrings en verhelpt zo stijfheid in de bilspieren, heupen en onderrug. De houding is een goed alternatief voor de intensievere heupopener de Duif en wordt regelmatig gebruikt als cooling-down na het sporten.

Eye through the Needle (Yin)

Zo kom je in Eye of the Needle

  • Ga op je rug op de grond liggen met de knieën gebogen en de voeten plat op de vloer.
  • Blijf één minuut rustig liggen en word je bewust van je ademhaling.
  • Plaats je rechterenkel boven je linkerknie, de rechtervoet is actief.
  • Verstrengel je vingers achter de linker hamstring en trek het been op de uitademing naar je toe. Als dit je gemakkelijk afgaat, kun dieper in de stretch komen door de handen op het scheenbeen te plaatsen.
  • Blijf 3 tot 5 minuten in de houding.
  • Wissel vervolgens van kant.

Oppassen en aanpassen

Heb je last van je knieën of een blessure? Doe deze houding dan niet.

Zorg in deze houding voor een heel lichte, natuurlijke curve in de onderrug. Druk de onderrug niet te hard in de mat, om de rug te beschermen.

Delen via:

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief