Jolijn Bruijnaers Jolijn Bruijnaers
Jolijn Bruijnaers

Jolijn Bruijnaers


Jolijn Bruijnaers is yogadocent in Amsterdam. Ze geeft voornamelijk Vinyasa yoga in haar eigen vrolijke, energieke en pittige stijl. In haar lessen laat ze je op een speelse manier een kalme geest en vrijheid in je lichaam ervaren.

Over Jolijn Bruijnaers

De eerste keer dat Jolijn op een yogamat stond was ze vijftien jaar oud. In die tijd danste ze nog veel. Focussen op de ademhaling en series houdingen doen zonder einddoel voelde maar raar voor haar. Ze kon het niet begrijpen of ervan genieten. Tot ze jaren later de magie van yoga alsnog ontdekte.

Yoga en Ayurveda

Naast yogadocent is Jolijn ook gespecialiseerd in de Ayurveda. Tijdens de eerste week van haar yoga docentenopleiding in India ging ze een kleine boekenwinkel binnen waar ze een boek over Ayurveda kreeg van de eigenaar. Jolijn: “Hij zei dat het mijn leven zou veranderen en dat deed het. De eeuwenoude wijsheid van Ayurveda bracht me dicht bij mijn authentieke zelf. Het voelde helend. Het werd mijn droom om die eeuwenoude wijsheid van Yoga en Ayurveda te ontdekken, te ervaren, te herinneren en op een dag te delen met anderen. En dat doe ik nu.”

Kracht en betekenis

De afgelopen jaren volgde Jolijn verschillende yogatrainingen over de hele wereld. Ze is bekend met Vinyasa, Hatha, Yin, Yin & Yang, Yoga Nidra en Pranayama. Ook maakt ze in haar lessen vaak gebruik van mudra’s, handhoudingen, om haar practices te verdiepen en meer kracht en betekenis te geven.

Jolijn geeft onder andere les bij Delight Yoga en De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam en geeft geregeld retreats waarin Ayurveda een belangrijke rol speelt. Ook geeft ze individuele ayurvedische consulten en massages.

Meer weten over Jolijn? Neem een kijkje op haar website yogawithjolijn.com.

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief