Yoga in Nederland: groot onderzoek 2021

  • Leestijd: 2 minuten
  • Esther Bremer

Wat vinden Nederlanders van yoga? Hoeveel mensen doen het, en wat zijn de verschillen tussen yogi’s en niet-yogi’s? Dat en meer onderzochten we in het grote yoga-onderzoek dat we eens in de twee jaar houden. De belangrijkste conclusie van dit jaar: corona heeft ons onzeker gemaakt.

Het hele onderzoek lees je in het nieuwe Yoga Magazine. Hierbij delen we vast een klein voorproefje!

Het yoga onderzoek: Wie is de Nederlandse yogi?

yoga onderzoek

Feitje: Het grootste deel van de yogi’s (34%) doet pas een jaar aan yoga. Zij zijn dus in de coronatijd begonnen. 24% doet het 1-3 jaar, 22% 3-5 jaar en 20% langer dan 5 jaar.

Uit het yoga onderzoek: Het gaat minder goed met ons

We vroegen alle deelnemers aan het onderzoek (dus niet alleen de yogi’s) om zichzelf te typeren. Hoe zelfverzekerd/sterk/piekerig ben jij? Hierin zien we belangrijke verschuivingen vergeleken met twee jaar geleden. Wij Nederlanders zijn minder in balans, zitten minder lekker in ons vel en voelen ons iets minder zelfverzekerd dan vóór de coronacrisis. En we zijn minder lenig, waarschijnlijk door het vele thuiszitten.

Benieuwd wat Nederlanders van yoga vinden? Waar we yoga doen en wat de verschillen zijn tussen yogi’s en niet yogi’s? Lees het hele onderzoek in Yoga Magazine 2!

cover YM2-2021

Onderzoek: Esther Bremer, Illustraties: Deborah van der Schaaf

Delen via:
21 april 2021 | Laatst gewijzigd op 23 april 2021

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief