Waarom zingen we ‘OM’ (of ohm of aum)?

Je zingt (chant) braaf ‘OM’ mee in de les, je merkt wel iets, maar wat is het nou precies?

‘De legende vertelt dat “OM” (of “ohm” of “aum”) de eerste klank was, van waaruit de gehele schepping is ontstaan. Voor yogi’s is het een krachtige mantra en belangrijk symbool. In de veda Mandukya Upanishad is geschreven: “OM: dit eeuwige woord is Alles; wat was, wat is en wat zal Zijn.

OM verbindt je met alles

”Het chanten, het ritmisch uitspreken, van de klank verbindt je met dit Alles. Het gaat voorbij aan het persoonlijke en het alledaagse, waardoor het je in contact brengt met iets wat groter is dan jezelf. Aan het begin van een yogales kom je vanuit je alledaagse activiteiten op je yogamatje terecht. Door “OM” te zingen laat je de dag achter je.

Wanneer je een les afsluit met “OM” neem je die intentie mee in je leven “naast de mat”. Het herinnert je misschien vaker aan de essentie die in ieder van ons aanwezig is en die ons allemaal verbindt.’Laura Pijnenborgh, docente Hatha yoga.

Meer connectie

Naast de les kun je het chanten ook thuis beoefenen, bijvoorbeeld na een drukke dag op je werk. Je tuned even in met ‘ooooommmm’. Je voelt na wat de mantra met je doet, de kans is groot dat je meer connectie met jezelf en met je essentie ervaart.

Illustratie: Bodil Jane

De 7 wetten van succes

Online training
  • Ontdek de filosofie van Deepak Chopra
  • 21 lessen met oefeningen en talks
  • Leer elke dag van de week een andere levensles toepassen
bekijk de training
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER:

Leer alles over Ayurveda op Sri Lanka