nietgratis
OM meditatie voor ieder moment

OM meditatie voor ieder moment

1.567 weergaven
Bewaar als favoriet

Doe mee met deze korte OM meditatie van Fidessa Docters van Leeuwen. Je kan hem altijd doen, het enige wat je nodig hebt is een rustig plekje voor jezelf waar je even kan ‘OM-en’.

Mediteren met OM, Ohm, Aum

Wat betekent het ook alweer? Dat OM, Ohm of Aum? De legende vertelt dat “OM” (of “ohm” of “aum”) de eerste klank was, van waaruit de gehele schepping is ontstaan. Voor yogi’s is het een krachtige mantra en belangrijk symbool. In de veda Mandukya Upanishad is geschreven: “OM: dit eeuwige woord is Alles; wat was, wat is en wat zal Zijn.”

OM verbindt je met alles

Het chanten, het ritmisch uitspreken, van de klank verbindt je met dit Alles. Het gaat voorbij aan het persoonlijke en het alledaagse, waardoor het je in contact brengt met iets wat groter is dan jezelf. Aan het begin van een yogales kom je vanuit je alledaagse activiteiten op je yogamatje terecht. Door “OM” te zingen laat je alles even helemaal los en kom je dichterbij jezelf.

Wanneer je een les afsluit met “OM” neem je die intentie mee in je leven “naast de mat”. Het herinnert je misschien vaker aan de essentie die in ieder van ons aanwezig is en die ons allemaal verbindt. Maar je kan het dus ook op ieder ander moment van de dag doen.

Over Fidessa

Fidessa Docters van Leeuwen (1971) schrijft, dicht, maakt kunst en is meditatiedocent. Voor Yoga by Happinez schreef ze meerdere verhalen, waaronder het verhaal over de Amrit Vela meditatie in Yoga by Happinez editie 4 – 2021.

Meer lezen over meditatie? Klik hier.

Tekst: Fidessa Docters van Leeuwen.

4 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief