Tips van yogi’s voor een stralende huid

  • Leestijd: 5 minuten
  • Elsa Govaarts

Op de mat ben je bewust met je lichaam bezig, maar hoe verzorg je je lichaam voor of na je yogapractice? Ben jij blij met je huid? En is jouw huid blij met jou? Lees tips over hoe je ook je (gevoelige) huid in balans brengt én maak kans op een beautypakket.

 

Bewust buiten de mat

Om je lichaam buiten de mat goed te verzorgen, kun je een bewuste productkeuze maken. Zorg bijvoorbeeld dat je beauty producten de juiste ingrediënten bevatten voor jouw huidtype. Ook is het fijn als ze zo puur en natuurlijk mogelijk zijn. Volgens de yogafilosofie denk je niet alleen aan de keuze die je maakt voor jezelf, maar ook aan de invloed die jouw keuze heeft op je omgeving. Kijk daarom naar merken die hun voetafdruk op de wereld proberen te verkleinen. En maak van je beauty routine een fijn ritueel, net als je yoga practice! Steek in de avond bijvoorbeeld een kaarsje aan, zet een muziekje op en zorg dat je niet gestoord kunt worden. Je kunt zelfs vleugje mindfulness toevoegen door heel bewust te voelen wat de producten op je huid doen. Schrijf na afloop nog even op waar je die dag dankbaar voor was, doe een ademoefening, meditatie of maak het helemaal compleet met een yogaserie om lekker in slaap te vallen.

Huidverzorging van ZARQA

Een bewust beautymerk is bijvoorbeeld ZARQA. In ZARQA zitten geen ingrediënten die de huid onnodig belasten, zoals parfum of andere irriterende stoffen. Er worden alleen ingrediënten gebruikt waarvan de werking bewezen is, zoals de heilzame kracht van Dode Zee-mineralen. De producten bestaan uit hoogwaardige vegan ingrediënten en beschermen je huid tegen ouder worden. Én ZARQA is open en eerlijk over de keuzes die ze maken.

Drie yogi’s over hun huidervaring

Deze yogi’s probeerden ZARQA uit en dit is wat ze ervan vonden.

‘Mijn huid komt tot rust, eindelijk’

Louise (30): “Echt, ik denk dat ik elke dermatoloog van Nederland ken, want mijn moeilijke huid stelde me jarenlang voor raadsels. Ik had schilfertjes, rode plekken en krabde veel. Omdat je niet weet waardoor het komt, weet je ook niet hoe je het moet oplossen. Zijn het pollen? Is het je eten, je crème? Zeg het maar! Je probeert allerlei producten uit, ook de hele prijzige. Maar met ZARQA stopte het gepuzzel. De combinatie van natuurlijk, geen parfum, een hypoallergene formule en een fijne structuur; dit werkt voor mij. Mijn huid komt tot rust, eindelijk. Die natuurlijke basis is trouwens een voorwaarde, want ik poets zelfs mijn tanden met een natuurlijke tandpasta. Ik ben kieskeurig, ja. Maar ik heb maar één huid en die moet goed voelen!”

‘Na het douchen, is mijn huid droog’

Elsa Sophie (27): “Als kind wist ik al dat ik een gevoelige en vochtarme huid heb, iets wat altijd zo blijft natuurlijk. Ik verbrand snel in de zon, heb in de winter vaak last van droge plekjes en na het douchen, is mijn huid droog en trekkerig. Ik denk dus goed na over producten die mijn huid helpen. Omdat ik een tijd lang werkte als host in een beautysalon, kreeg ik altijd deskundig advies. Dit bespaarde me een lange zoektocht, want ik wist precies wat ik moest doen en laten om mijn huid in conditie te houden. Toen ZARQA op mijn pad kwam, paste dat perfect. Geen parfum, wel hydraterend en hypoallergeen. Het houdt mijn huid gehydrateerd en ik heb geen droge plekjes. Dat zij, net als ik, staan voor een natuurlijke en bewuste leefstijl, is helemaal een match!”

‘Mijn huid werd steeds gevoeliger’

Jet (63): “Een tijd geleden zaten er in mijn gezicht ineens allemaal droge en rode vlekjes. Gek, want die had ik vroeger nooit. Het leek wel alsof mijn huid steeds gevoeliger werd. Natuurlijk verandert je huid als je ouder wordt, maar misschien kon ik ook minder goed tegen de parfum in crèmes. Mijn dochter gaf me de tip ZARQA te gebruiken. Het was het proberen waard, zeker omdat ik vegetariër ben en ZARQA natuurlijk en vegan is. De rode en droge plekjes verdwenen en mijn huid voelde goed. Maar wat ook belangrijk is; ik geniet weer van mijn gezichtsverzorging. De crèmes smeren fijn en trekken goed in. Dus als ik ‘s avonds de nacht- en oogcrème aanbreng, schenk ik een wijntje in en luister ik nog een uurtje naar muziek. Even genieten van de avond, de muziek en een lekkere zachte huid. Zo fijn!”

Win een advies op maat en een huidverzorgingspakket

Wil jij ook een bewuste keuze maken voor jouw huid? Wij mogen vijf keer een digitaal huidadvies en bijbehorend huidverzorgingspakket weggeven. Via een telefonisch consult krijg je advies van een ZARQA-expert en kun je de producten zelf proberen. Meedoen? Vul onderstaand formulier in. De winnaars worden eind mei gekozen.

Win een huidadvies en bijbehorend huidverzorgingspakket van Zarqa

Delen via:
5 mei 2021 | Laatst gewijzigd op 5 mei 2021

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief