nietgratis
Beter slapen met yoga

Beter slapen met yoga

8.708 weergaven
Bewaar als favoriet

Beter slapen met yoga? Dat kan! Volg deze korte les avondyoga van Annette Visser en slaap als een roosje! 

De rustige, diepe ademhaling die je bij yoga aanhoudt, brengt de niveaus van je stresshormonen omlaag. En vooroverbuigingen zorgen ervoor dat je rondrazende gedachten tot rust komen (over het algemeen kun je zeggen: achteroverbuigingen geven energie, vooroverbuigingen geven rust). Annette: ‘We doen liggende oefeningen die weinig inspanning vergen, maar die wel focus vragen. Een mooie balans tussen inspanning en ontspanning. Het is vooral de ademhaling die je daarbij helpt, daar is niets ingewikkelds aan. Laat lekker de dag los.’

Annette Visser werd geboren in Amsterdam en droomde van een danscarrière. Door een hernia en de daaropvolgende operatie werd ze echter beperkt in haar bewegingen. Ze ontdekte yoga en merkte hoe het haar lichaam weer sterk en flexibel maakte. Daarbij temperde yoga haar eetlust en later haar overgangsklachten. Annette merkte dat yoga niet alleen haar lichaam goed deed, het maakte haar ook mentaal krachtiger. Ze besloot de docentenopleiding te volgen en geeft nu yogales via yogawithannettevisser.nl.
Annette over yoga:

Yoga is voor mij het pad naar de vrijheid. Je hebt er niets voor nodig, je kunt yoga overal doen. Het is verbinding met jezelf, met anderen, met alles om je heen. Met als enige ‘tool’ je eigen ademhaling.

Lees meer over Annette Visser op haar docentpagina of kijk op yogawithannettevisser.nl.

Meer avondyoga voor een goede nachtrust volgen? Bekijk alle lessen in ons filter Avond & nachtrust.

19 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief