Het ochtendritueel van Myrna van Kemenade

Wil je na de zomervakantie ook een frisse start maken? Zes bekende yogadocenten vertellen hoe zij hun dag beginnen, ter inspiratie voor je eigen ochtendritueel. Als je mindful opstaat, neem je dit gevoel mee je dag in. Dit keer: het ochtendritueel van yogadocente Myrna van Kemenade.

Myrna van Kemenade

Myrna van Kemenade: ‘Als ik wakker ben geworden, leg ik in bed even mijn handen op mijn buik en luister ik naar mijn ademhaling. Ook na het slapen kan die nog hoog zijn, als de dag ervoor druk was, of door dromen ’s nachts. Ik luister naar wat ik vandaag nodig heb en zet een intentie. Wil ik focussen op kracht, ontspanning, liefde geven? Het geeft me richting voor de rest van de dag.

Beneden drink ik warm water met citroen. Mijn dochter van veertien gaat haar eigen gang. Terwijl de koffie doorloopt, stretch ik mijn lichaam. Een Downward Dog met mijn handen aan de keukentafel, of ik leg mijn been op het aanrecht om mijn spieren op te rekken – net als aan de barre. Daarna doe ik op mijn hoogpolige tapijt nog een paar oefeningen, krachtig of juist ontspannend. Ik gebruik therapy balls waar ik met mijn rug of voeten overheen rol. Na een nacht lang liggen hoor ik, knak-knak-knak, alles loskraken.

‘Terwijl de koffie doorloopt, stretch ik aan de keukentafel’

Vroeger rolde ik echt mijn matje uit; door de jaren heen heb ik voor mezelf een meer relaxte manier gevonden om yoga in mijn ochtenden te integreren. Heel efficiënt, want zo hoef ik er niet eerder voor op te staan. En met korte oefeningen hou ik mijn lichaam bij en voorkom ik grotere problemen voor later. Een auto moet ook niet constant stilstaan, maar regelmatig even rijden.’

Myrna is Ashtanga Vinyasa & mindful yogadocente, yogadreams.nl.


Challenge: start je eigen ochtendritueel

Laat je inspireren door Myrna en 5 andere yogadocenten en start na de zomer(vakantie) ook je eigen ochtendritueel!

We starten met z’n allen op maandag 3 september. Meld je gratis aan en krijg vijf dagen lang om 7.00 uur ‘s ochtends een video in je mailbox. Hierin nemen de docenten je mee door hun ochtend en delen ze hun favoriete oefeningen, die je makkelijk thuis kunt meedoen.

Je leert dat je ’s morgens niet perse een anderhalf uur op de mat hoeft te gaan staan om mindful aan je dag te beginnen. Eén korte oefening, het zetten van een intentie of een paar bewuste ademhalingen zijn soms al voldoende!

MELD JE GRATIS AAN

Yoga voor beginners

Online training
  • Leer de basis in 14 videolessen
  • Beheers de belangrijkste yogahoudingen
  • Word leniger, ontspannen en kom in balans
bekijk de training
 
-
Geef hier je reactie:
  • Cecile

    Ik ben yoga voor beginners begonnen. Ik ben zo blij dat ik dit deed.Myrna is zo een fijne docente met leuke stem. Ze legt alles zo duidelijk uit,ik heb elke keer zo een zin om te beginnen. Echt een aanrader.Bedankt Myrna.

  • Challenge: start je eigen ochtendritueel ⋆ Yoga Online

    […] & Mindful yogadocente Myrna van Kemenade zet ’s morgens een intentie en doet stretches aan de […]

Leer alles over Ayurveda op Sri Lanka