nietgratis
De kracht van waardering

De kracht van waardering

236 weergaven
Bewaar als favoriet

Wil je een gelukkig leven leiden? Dan is het belangrijk om te leren waarderen. En dat is precies wat je in deze Yin les samen met Irene gaat oefenen.

Tap in op het gevoel van waardering

Hoe komt een gevoel van waardering bij jou binnen? Irene Sportel reikt je in deze zachte Yin yogales een oefening in waardering aan, afkomstig van Tibetaanse meesters. De oefening komt uit het boek ‘Be Happier than the Dalai Lama’ van José Antonio Manchado.

‘Het gevoel van waardering is geen mentaal concept’, zegt Irene. Het is iets wat je ervaart. De oefening die je aangereikt krijgt, kun je in meditatie toepassen, maar ook heel eenvoudig in je dagelijks leven als je bijvoorbeeld over straat loopt of de afwas doet. Door met waardering aan de slag te gaan, ervaar je wat je diep vanbinnen al bent: liefde en pure vrede.

Houdingen in deze Yin les

In deze les ga je drie Yin houdingen in, waarbij je het gevoel van waardering oproept. De Kindhouding, de Sfinx en de Vlinder komen aan bod en je eindigt in Savasana.

Irene eindigt de les met een mooi gezongen mantra, begeleid op haar gitaar. De mantra die ze deelt is de mantra ‘Teyata Om Gate Gate Paragate Parasamgate Bodhi Soha‘.

Irene over de kracht van yoga

Yoga leerde Irene te omarmen wat er is. ‘In plaats van afleiding te zoeken of me te verzetten tegen gedachten en onaangename sensaties, kan ik nu naar binnen gaan en de dingen gewoon laten zijn. Laat het maar even helemaal bestaan, zonder precies te willen weten wát je voelt. Zodra je deze innerlijke sensaties toelaat en accepteert, ontstaat er ruimte voor heling en kunnen waardevolle inzichten als vanzelf omhoog komen.’

Meer lezen over Irene? Bekijk haar docentpagina. Daar vind je ook haar andere yogalessen. Of laat je meevoeren door haar favoriete muziek op Spotify. Neem ook eens een kijkje op haar website.

 

Kledingcredits via Yoga Specials: top & t-shirt Mandala, broek van eigen merk.

1 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief