Irene Sportel Irene Sportel
Irene Sportel

Irene Sportel


Toen Irene Sportel nog werkte als arts, had ze het gevoel ‘pleisters te plakken’ en alleen symptomen te bestrijden, in plaats van naar de oorzaak van een ziekte te gaan. Ze gaf daarom haar baan als arts op, reisde naar Australië en volgde een training tot yogadocente. Inmiddels geeft ze volop yogalessen en Tibetaanse healing. ‘Ik sta nu zo veel relaxter in het leven.’

Controle en gehechtheid waren voor lange tijd de belangrijkste drijfveren in het leven van Irene Sportel. Ze had een goede baan als basisarts met een vast inkomen en veel zekerheid. Maar ze liep ook tegen de beperkingen in de gezondheidszorg aan en had het gevoel niet echt tot de kern te komen. Ze stopte tijdelijk met haar baan om in Australië een training te volgen tot yogadocente.

Terug in Nederland ervoer ze de energie van yoga tijdens een Tibetaanse healingsessie. Voor haar ogen zag ze een vrouw die al dertig jaar depressief was weer contact maken met haar innerlijke vreugde. ‘De transformatie die ik daar zag, raakte me in mijn hart. Deze Tibetaanse energetische vorm van helen richt zich op de oorzaak van een probleem en niet op de symptomen. Ik had gevonden wat ik zocht.’ Vanaf dat moment wisselde ze haar werk in de reguliere gezondheidszorg in om Yin yogales te geven en als energetische therapeut te werken..

Dat Irene ook muzikant is, geeft haar lessen nog meer diepgang en sprankeling: in elke yogales krijg je een stukje muziek van Irene cadeau.

Alles is er al, we hoeven er alleen maar onze ogen voor te openen’

Op Yogatv deelt Irene een Yin yogales met muziek, waarin je hoofd naar je hart gaat. Een ontspannende les waarin je ervaart dat je mag zijn wie je bent. Irene: ‘Dat geeft je ruimte om vanuit dankbaarheid en waardering te leven.’

In het nieuwe Yoga Magazine lees je ons hele interview met Irene. En staat ze op de cover!

Irenes levensles: omarmen wat er is

Door Yin yoga leert Irene omarmen wat er is. In plaats van afleiding zoeken of zich verzetten tegen gedachten en onaangename situaties, kan ze nu naar binnen gaan en de dingen gewoon te laten zijn.

Irenes tip: bedank je gedachten, keer terug naar je lichaam en voel. In deze video deelt ze in 1 minuut haar levensles.

Meer over Irene:

www.irenesportel.com

Doe nu zelf thuis yoga met Yogatv

Elke week nieuwe yogalessen en meditaties van de beste (inter)nationale docenten. Met thema’s als relax, detox, energie, meditatie, ochtend- & avondyoga en Pilates. Of je nu 5, 30, of 60 minuten hebt: doe yoga lekker thuis, via je smartphone, tablet of computer!

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief