nietgratis
Moeiteloos mediteren – korte versie

Moeiteloos mediteren – korte versie

5.747 weergaven
Bewaar als favoriet

Moeiteloos mediteren. Het klinkt zo mooi, maar het is soms best lastig met al die gedachten die zich aandringen als je probeert te verstillen. Hoe krijg je ze stil? In deze meditatie helpt Swami Purnachaitanya, The Dutch Monk, je op weg naar die prachtige eenvoud van zijn in het hier en nu. Deze meditatie is zonder inleiding. Wil je liever de meditatie met inleiding volgen? Ga dan naar deze video.

Moeiteloos mediteren versus mindfulness

Voordat deze meditatie start, legt Swami Purnachaitanya, The Dutch Monk, je uit wat mediteren is en wat het verschil is met bijvoorbeeld mindfulness. Na deze korte inleiding kun je je ogen sluiten en je overgeven aan zijn geleide meditatie. Zorg dat je op een rustige plek bent zonder afleiding. Lukt het niet meteen om mee te komen? Herhaal de meditatie dan vaker. Je zult merken dat het steeds makkelijker wordt om te stilte binnen te laten.

Over Swami Purnachaitanya: The Dutch Monk

Swami Purnachaitanya, zijn echte naam is Alexander Luthra, is een monnik in de vedische traditie. Sinds 2012 gaat hij als Swami Purnachaitanya, The Dutch Monk door het leven. Hij geeft yogales en meditatieworkshops over de hele wereld en werkt al vijftien jaar als vrijwilliger voor de humanitaire organisatie The Art of Living van Sri Sri Ravi Shankar.

Naast docent is Swami Purnachaitanya ook schrijver en spreker. Met zijn werk en ervaring brengt hij de diepe oude yogawijsheid met eenvoud over aan het grote publiek, waardoor het praktisch toepasbaar wordt in het dagelijks leven. Zijn nieuwste boek Vind je innerlijke kracht is een praktisch handboek vol waardevolle inzichten en kennis die hij in de laatste twintig jaar heeft vergaard. Het helpt mensen meditatie beter te begrijpen en ook praktisch toe te passen in hun leven.

Meer lezen? Bekijk ook zijn docentpagina.

23 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief