nietgratis
Embodied meditation

Embodied meditation

5.343 weergaven
Bewaar als favoriet

In deze embodied meditation breng je je aandacht en energie samen in én door je hele lichaam om zo je eigen ‘zijn’ volledig te kunnen ervaren. Laat je begeleiden door Ingvild Molenaar en voel de kracht die ontstaat als je écht in balans bent.

Over deze embodied meditation

Als we stoppen met ‘doen’, als we even naar binnen mogen keren on onze ogen mogen sluiten terwijl we wakker zijn, dan komen we in onze binnenwereld. Dan maken we ruimte voor ons Zijn. Deze embodied meditation begeleidt je naar de essentie van wie we bent. Je brengt al je aandacht en energie samen in en door je lichaam. Via een eenvoudige structuur reis je langs de energiecentra, de chakra’s, van je lichaam en creëer je de ruimte in jezelf om jouw zijn en jouzelf volledig te ervaren.

  • Voor deze les heb je een meditatiekussen nodig en een warme trui of een dekentje voor als je het koud krijgt.

Over Ingvild Molenaar

Het lichaam is een van de mooiste tools om jezelf echt mee te leren kennen. Als er iemand is die dat weet, dan is het yogadocent Ingvild Molenaar. Ingvild traint mensen op het gebied van fysieke en mentale veerkracht. Haar grote fascinatie is het werken aan lichaamsintelligentie en innerlijke groei, ‘de Binnen Wereld’ noemt ze dat.

Ingvild: ‘Yoga gaat niet over wat je doet, maar over wat je leeft. Het gaat over het innerlijke zijn. En het realiseren van je diepste werkelijkheid. De waarheid die yoga ons brengt is in alles, elk moment, altijd. Daarvoor hoef ik niet op een yogamat te gaan staan, ook al ben ik  dol op mijn practice. Mijn innerlijke ontwikkeling en de innerlijke verbinding is het allerbelangrijkste in mijn leven.’

Meer plezier in de yogawereld

Voor Ingvild is yoga alles wat ze doet en is: ‘Qua practice is meditatie mijn anker in elke dag. Ik ben niet strak of rigide in de yogaleer. Ik geloof dat plezier een essentieel onderdeel van onze ontwikkeling is en in rigiditeit zit geen plezier. We zouden meer plezier mogen brengen in de yogawereld en ik hoop dat ik daar wat aan kan bijdragen.’

Lees meer over Ingvild Molenaar

Wil je meer weten over Ingvild? Volg haar op Instagram of ga naar haar docentpagina. Ingvild geeft ook teachertrainingen bij Yogadreams. Wil je die docentenopleidingen bij haar volgen? Kijk dan op de website van Yogadreams.

47 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief