Rolandjan van Mulligen Rolandjan van Mulligen
Rolandjan van Mulligen

Rolandjan van Mulligen


Rolandjan van Mulligen is yoga- en meditatiedocent en ademcoach. Hij begeleidt al vele jaren individuele sessies, groepsessies, workshops, retreats en geeft al meer dan 10 jaar les bij bekende yogascholen in Amsterdam, zoals De Nieuwe Yogaschool.

Al vanaf jonge leeftijd liep hij rond met de vraag: ‘Wie ben ik? Is wie ik ben een mengeling van gedachten, overtuigingen, gevoelens, wat ik doe en heb geleerd, of is er meer? Wie of wat ben ik in essentie?’. Deze vraag heeft Rolandjan altijd bezig gehouden en geleid naar het pad van yoga en meditatie en Advaita Vedanta (non-dualiteit).

De afgelopen 15 jaar heeft hij veel verschillende yogastijlen, meditatievormen en therapieën mogen ontdekken en beoefenen. Door de bijzondere docenten op zijn pad werd iedere keer weer een stukje van de sluier opgelicht. Duidelijk werd dat al die aspecten in zijn leven waar hij zich mee associeerde, die hij dacht te zijn, continu aan verandering onderhevig waren en dus zijn ik-beeld een zeer onstabiel en onzeker karakter gaven. Volgens spirituele leraren is het mogelijk wakker te worden uit de droomstaat van identificatie met dat wankele zelfbeeld, oftewel ego.

Rolandjan vertelt: “De ideeën en illusies omtrent wie we denken te zijn te doorzien en te realiseren wie of wat we daadwerkelijk zijn. Soms word dit aangeduid met termen als Bewustzijn, stille aanwezigheid, het Absolute, spirit of het grote Mysterie. Deze woorden verwijzen naar dat wat woordeloos en tijdloos aanwezig is. Mijn fascinatie en nieuwsgierigheid brachten me bij de Advaita of non-duale overdracht van onder andere Sri Mooji, Ramana Maharshi, Nissargadatta Maharaj en Adyashanti. Met passie en vreugde deel ik het geleerde en datgene wat ervaren wordt in yogalessen, ademsessies, retreats en workshops.”

Rolandjan deelt in zijn lessen en retreats verschillende tools om mensen te begeleiden van een leven in verwarring en lijden naar een leven vol helderheid, authenticiteit, vrede, innerlijk geluk en innerlijke autoriteit.

Lees meer over Rolandjan en ​Being Home op zijn website www.beinghome.nu.

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief