Kim van der Veer Kim van der Veer
Kim van der Veer

Kim van der Veer


Kim van der Veer is yogadocent en Ayurveda-coach. In haar werk leert ze mensen dat luisteren naar je lichaam het belangrijkste is wat je kan doen. Ze geeft yogales en Ayurveda-workshops en publiceert boeken over Ayurveda. 

Voordat Kim Ayurveda-coach en yogadocent werd, werkte ze als bankjurist op de Zuidas. Maar toen sloeg het noodlot toe. Ze kampte met pijn in haar lichaam en ging naar de dokter. Die stelde vast dat ze reumatoïde artritis had. Tegen alle signalen van haar lichaam in, bleef ze werken. Tot ze van de artsen te horen kreeg dat ze waarschijnlijk geen kinderen zou kunnen krijgen. De pijn, het verdriet, de angst en het harde werken werden haar teveel en ze belandde in een burn-out.

De kunst van bewust leven

Een periode van veel rusten, reizen en lezen over yoga en Ayurveda deed Kim beseffen dat ze al die tijd volledig in haar hoofd had geleefd. Kim: “Wat vindt de buitenwereld van mij was belangrijker. Mijn nieuwsgierigheid naar de filosofie rondom yoga en Ayurveda begon groeien. Ik volgde de ene na de andere workshop en training en reisde in mijn eentje naar India. Daar merkte ik dat mijn leven stap voor stap veranderde. Ik ging yogales geven en verdiepte me nog verder in de kunst van bewust leven. Nog nooit voelde ik me zo goed en dat was te merken ook, want uit de medische testen bleek dat mijn reumawaardes daalden.’

‘Na een lange periode van pijn en onrust voel ik een kalmte die ik nooit eerder had ervaren. Ik leef steeds minder in mijn hoofd en als klapper op de vuurpijl werd ik toch zwanger. En inmiddels ben ik zelfs wéér zwanger! Yoga en Ayurveda hebben me meer gebracht dan ik ooit had durven dromen.’

Yoga en ayurveda

Met haar bedrijf Rasa geeft Kim wekelijks yogales en organiseert Ayurveda-workshops en bijeenkomsten voor en met moeders waarin ze de filosofie achter Ayurveda en yoga deelt. Ze maakt de eeuwenoude tradities van Ayurveda eenvoudig en toepasbaar in onze drukke dagelijkse bestaan. Ook publiceert ze boeken over Ayurveda, voor volwassenen en kinderen.

In samenwerking met Yoga by Happinez ontwikkelde ze de Ayurveda Self-care Challenge.

Wil je meer weten over Kim van der Veer? Ga naar haar website startwithrasa.com en volg haar op Instagram op @kimvdveer!

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief