nietgratis
Zwangerschapsyoga: een goede houding

Zwangerschapsyoga: een goede houding

709 weergaven
Bewaar als favoriet

Een goede houding

In deze les zwangerschapsyoga focus je op een goede houding tijdens je zwangerschap en doe je met Kim een keine Zonnegroet die je tot laat in je zwangerschap veilig kunt doen. Kim: ‘Dit is een vrij milde les, maar er wordt zeker wel bewogen!’

Zwangerschapsyoga voor het tweede (en derde) trimester

Deze les is met name geschikt voor het tweede trimester van je zwangerschap. Je kunt hem ook in het derde trimester volgen als je je er goed bij voelt. In het eerste trimester van je zwangerschap kun je je het beste richten op ontspanning, rust en een goede ademhaling. En ook als je niet zwanger bent is dit een fijne les om te volgen!

Deze les bestaat uit een aantal fijne stretches en een kleine, milde twist die je gerust kunt doen. Door de ritmische en zachte oefeningen hou je je lichaam krachtig zonder dat je je buikspieren traint, want dat laatste kun je tijdens je zwangerschap beter niet doen. Ook doe je een Zonnegroetje. Is die te zwaar voor je? Kies er dan voor om de houding met een stoel te doen.

Natuurlijk geldt altijd: als bepaalde houdingen niet goed voelen, forceer dan niet. Kies voor de Kindhouding als je even pauze wil nemen tijdens deze les en neem rust op de momenten waar je die nodig hebt.

Voor deze les heb je nodig: een bolster (of een dikke opgerolde deken), een meditatiekussen en twee blokken (of een stapeltje dikke boeken).

Over Kim

Kim van der Veer is yogadocent en Ayurveda-coach. In haar werk leert ze mensen dat luisteren naar je lichaam het belangrijkste is wat je kan doen. Met haar bedrijf Rasa geeft Kim wekelijks yogales en organiseert ze Ayurveda-workshops en bijeenkomsten voor en met moeders waarin ze de filosofie achter Ayurveda en yoga deelt. Ze maakt de eeuwenoude tradities van Ayurveda eenvoudig en toepasbaar in onze drukke dagelijkse bestaan. Ook publiceert ze boeken over Ayurveda, voor volwassenen en kinderen.

In samenwerking met Yoga by Happinez ontwikkelde ze eerder de Ayurveda Self-care Challenge.

Wil je meer weten over Kim van der Veer? Kijk op haar docentpagina en volg haar op Instagram op @kimvdveer!

Training

Zwangerschapsyoga

Bereid je voor op je bevalling met deze yoga zwangerschapscursus. Na je bevalling veilig back-in-shape. 12 lessen met professionele begeleiding.

2 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief