nietgratis
Vijf elementen meditatie

Vijf elementen meditatie

1.989 weergaven
Bewaar als favoriet

Wist je dat de vijf elementen een belangrijke rol spelen in de Ayurveda? We zijn allemaal opgebouwd uit ruimte, wind, vuur, water en aarde. Met deze vijf elementen mediatie van Kim van der Veer ervaar je de invloed ervan op je leven. Volg de meditatie in de ochtend of voor het slapengaan en doe daarna, of daarvoor een fijne ayurvedische oliemassage.

Helend olieritueel

Een ayurvedische zelfmassage te proberen wordt ook wel Abhyanga genoemd. Als het goed voelt, kies je een of meerder dagen per week uit om jezelf met deze oliemassage te voeden. Kim: ‘Een zelfmassage met olie is voor mij dé manier om mijn spieren en zenuwstelsel te kalmeren en te voeden. Wat je er ook door leert: je eigen lichaam ontdekken, omarmen en erkennen. Zie de warme olie als een deken van liefde, waarmee je je zelf omhult. Eigenlijk doe je dat ook, want in het Sanskriet betekent het woord “Sneha” zowel “olie” als “liefde”. Voor mij is Abhyanga inmiddels een vast ritueel binnen mijn self-care practice. Sinds ik dit bijna dagelijks doe, voel ik me meer gegrond en is mijn weerstand hoger. Want dat is ook een belangrijk voordeel van deze olie-massage: het verhoogt je weerstand. Voor mij is dit echt een life changing toevoeging geweest aan mijn dag!’

Selfcare challenge

Deze meditatie was onderdeel van de Ayurveda Self-care challenge 2020 onder begeleiding van Ayurveda-coach en yogadocent Kim van der Veer. Heb je de challenge al gevolgd? Dan weet je al hoe heilzaam deze meditatie is. Is de les nieuw voor je? Zoek dan snel een rustig plekje en laat je leiden door de rustgevende stem van Kim.

Meer lessen van Kim

Wil je de andere lessen van Kim volgen? Ga dan naar haar docentpagina. En volg Kim op Instagram!

12 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief