Fidessa Docters van Leeuwen Fidessa Docters van Leeuwen
Fidessa Docters van Leeuwen

Fidessa Docters van Leeuwen


Fidessa Docters van Leeuwen (1971) schrijft, dicht, maakt kunst en is meditatiedocent. Voor Yoga by Happinez schreef ze meerdere verhalen, waaronder het verhaal over de Amrit Vela meditatie in Yoga by Happinez editie 4 – 2021.

Toen ze zeven was, had Fidessa een heel bijzondere ontmoeting: ze mediteerde met haar ouders én de wereldberoemde spirituele leraar Krishnamurti. In haar boek Lichter leven beschrijft ze hoe deze ervaring een blijvende indruk bij haar achterliet. Sinds die ontmoeting zijn mediteren, yoga en creativiteit een rode draad in haar leven en werk.

Slaapyoga en Mediteren met je ogen open

Fidessa schreef inmiddels meer dan tien boeken, waaronder ook een aantal over meditatie. Slaapyoga is een van die boeken. In Slaapyoga heeft ze de traditionele Yoga Nidra gemoderniseerd tot een korte, voor iedereen toegankelijke versie. Naast informatie over de positieve effecten van slaapyoga, zoals meer ontspanning en een betere nachtrust, bevat het boek inzichten over hoe je in het drukke dagelijkse leven pauzes kan inlassen en kan opladen.

Een van haar andere boeken is Mediteren met je ogen open (MMJOO). Hierin nodigt ze de lezer uit vandaag nog met mediteren te beginnen en (dit keer) wél door te gaan. Ook leert ze je aanwezig zijn in het moment in netelige situaties. Het boek beschrijft daarnaast talloze uitdagingen waar we allemaal wel eens mee te maken krijgen en geeft waardevolle zienswijzen om nare emoties bij tegenslag te transformeren naar positieve en krachtige gevoelens.

Haar nieuwste boek De Tarotcoach komt in september 2021 uit en is hier te bestellen. Bekijk ook vast het inkijkexemplaar.

Wil je meer weten over Fidessa Docters van Leeuwen? Kijk eens op haar website of doe mee met haar meditaties op Yoga by Happinez.

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief