nietgratis
Slaapyoga oefening

Slaapyoga oefening

5.340 weergaven
Bewaar als favoriet

Moeite met in slaap vallen? Wellicht is deze slaapyoga oefening dan iets voor jou. In deze oefening begeleidt Fidessa Docters van Leeuwen je door een bodyscan waarmee je jezelf volledig reset. Verwacht geen lange meditatie, dit is een korte visualisatie waarin je je hele lichaam ontspant en je geen kans krijgt om te piekeren. Dat is fijn voor het slapen gaan, maar je kan deze oefening gerust ook op een ander tijdstip doen.

Slaapyoga en Mediteren met je ogen open

Fidessa Docters van Leeuwen schreef meer dan tien boeken, waaronder ook een aantal boeken over meditatie. Slaapyoga is een van die boeken. In Slaapyoga heeft ze de traditionele Yoga Nidra gemoderniseerd tot een korte, voor iedereen toegankelijke versie. Naast informatie over de positieve effecten van slaapyoga, zoals meer ontspanning en een betere nachtrust, bevat het boek inzichten over hoe je in het drukke dagelijkse leven pauzes kan inlassen en kan opladen.

Een van haar andere boeken is Mediteren met je ogen open (MMJOO). Hierin nodigt ze de lezer uit vandaag nog met mediteren te beginnen en (dit keer) wél door te gaan. Ook leert ze je aanwezig zijn in het moment in netelige situaties. Het boek beschrijft daarnaast talloze uitdagingen waar we allemaal wel eens mee te maken krijgen en geeft waardevolle zienswijzen om nare emoties bij tegenslag te transformeren naar positieve en krachtige gevoelens.

Over Fidessa

Fidessa Docters van Leeuwen (1971) schrijft, dicht, maakt kunst en is meditatiedocent. Voor Yoga by Happinez schreef ze meerdere verhalen, waaronder het verhaal over de Amrit Vela meditatie in Yoga by Happinez editie 4 – 2021.

Meer lezen over meditatie? Klik hier.

Tekst: Fidessa Docters van Leeuwen.

9 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief