nietgratis
Mediteren met je ogen open

Mediteren met je ogen open

656 weergaven
Bewaar als favoriet

Mediteren met je ogen open, kan dat? Jazeker! In deze korte video legt Fidessa Docters van Leeuwen het je uit en neemt ze je vast mee door een kleine oefening.

Voor deze les hoef je niet op een matje te gaan liggen, sterker nog, het is beter dat je níet op een matje ligt! Het is de bedoeling dat je datgene wat Fidessa je leert toepast in situaties waarin je eigenlijk niet kan mediteren. Fidessa gebruikt in haar les de supermarkt als voorbeeld. Maar het kan iedere andere situatie zijn. Mediteren met je ogen open kun je ook doen op je werk, in het openbaar vervoer, op drukke plekken waar je liever weg zou willen, of op een feestje waar je je niet echt thuis voelt. Probeer het uit en voel de voordelen van die paar kleine minuutjes pure kalmte!

Over Fidessa

Fidessa Docters van Leeuwen schrijft, dicht, maakt kunst en is meditatiedocent. Voor Yoga by Happinez schreef ze meerdere verhalen, waaronder het verhaal over Amrit Vela meditatie in Yoga by Happinez editie 4 – 2021. Die meditaties kun je ook op Yoga by Happinez volgen. Toen ze zeven was, had Fidessa een bijzondere ontmoeting: ze mediteerde met haar ouders én de wereldberoemde spirituele leraar Krishnamurti. In haar boek Lichter leven beschrijft ze hoe deze ervaring een blijvende indruk bij haar achterliet. Sinds die ontmoeting zijn mediteren, yoga en creativiteit een rode draad in haar leven en werk.

Mediteren met je ogen open

Fidessa schreef inmiddels meer dan tien boeken, waaronder ook een aantal over meditatie. Een van die boeken is Mediteren met je ogen open (MMJOO). Hierin nodigt ze de lezer uit vandaag nog met mediteren te beginnen en (dit keer) wél door te gaan. Ook leert ze je aanwezig zijn in het moment in netelige situaties. Het boek beschrijft daarnaast talloze uitdagingen waar we allemaal wel eens mee te maken krijgen en geeft waardevolle zienswijzen om nare emoties bij tegenslag te transformeren naar positieve en krachtige gevoelens.

Meer lezen over Fidessa? Ga naar haar docentpagina.

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief