Tips om vaker én met plezier thuis yoga te doen

 • Leestijd: 3 minuten
 • Iris Overgaauw

Het is niet altijd mogelijk om je bezoekjes aan de yogastudio te combineren met die drukke baan, afspraken met vrienden en je huishouden. Gelukkig behoort online yogalessen volgen, from the comfort of your own home, tegenwoordig tot de mogelijkheden. Over dat gat in je yogabroek en je ongewassen haar hoef je je in ieder geval niet druk te maken. Webredacteur Iris geeft 7 tips om vaker én met plezier thuis je mat uit te rollen.

 1. Rol je mat alvast uit

  Onderzoek wijst uit dat we zóveel keuzes maken op een dag, dat we ‘keuzemoe’ worden en helemaal niet meer kiezen. Begin daarom je dag, zonder na te denken, met een moment voor jezelf. Rol die mat alvast uit en leg je yogaoutfit de avond van tevoren klaar (of, nog een voordeel van thuis yoga beoefenen, doe lekker yoga in je pyjama!). Dat is alvast één ding minder om over na te denken. Kortom: zet je yogamomentjes alvast in je agenda en houd je hieraan.

 2. Een goede voorbereiding is het halve werk

  Investeer in een goede yogamat en de juiste hulpmiddelen voor thuis. Zo worden die Krijgers en de Neerwaartse Hond leuker en voorkom je blessures. Heb je bepaalde props (zoals een bolster) niet? Een opgerolde deken werkt vaak prima als ondersteuning en een dik boek kan dienstdoen als yogablok.

 3. Stel kleine doelen

  Als je jezelf voorneemt om iedere dag een uur yoga te beoefenen, geef je het op dag twee waarschijnlijk op. Stel liever kleine doelen, zoals iedere dag een nieuwe yogahouding proberen of vijf minuutjes vrij bewegen, en besef dat ieder klein stapje telt. Grote kans dat die kleine stapjes een positief effect hebben en op de lange termijn een goede gewoonte worden.

 4. De keuze is reuze

  Als moderne yogi heb je het wereldwijde web tot je beschikking. Dat betekent dat je kunt kiezen uit een breed scala aan yogadocenten om je te begeleiden tijdens een Yin yogasessie, de Vijf Tibetanen of een serie ademhalingsoefeningen. Op Yoga by Happinez vind je honderden lessen van geselecteerde yogadocenten. Extra tip: door te variëren, ontdek je soms iets nieuws over je eigen voorkeuren.

 5. Jij bent de baas

  Heb je tijdens een Power yogales wel eens gemerkt dat je lichaam schreeuwde om een Yin yogasessie? Als je thuis yoga doet, kun je nog terug. Klik simpelweg een andere yogavideo aan en begin opnieuw. Pas je practice aan naar jouw behoeften. Niemand zal je raar aankijken.

 6. Even pauze

  Een les in een yogastudio heeft geen pauzeknop, een yogavideo wel. De perfecte kans om – zonder gêne – te spelen met een yogahouding die je uitdagend vindt. In mijn ervaring de beste manier om op eigen tempo naar die moeilijkere houdingen toe te werken. Pauzeer je pratice en ga even naar Kindhouding.

 7. Respecteer je eigen grenzen en forceer niets

  Los van waar, wanneer of hoe je yoga beoefent: luister altijd goed naar je lichaam en de instructies van je (virtuele) yogadocent.


Ook thuis yoga beoefenen?

Volg online yogales via Yoga by Happinez. Kies uit meer dan 250 yogavideos van de beste (inter)nationale yogadocenten. Met thema’s als relax, detox, energie, meditatie, ademhaling, ochtend-avondyoga, slank en bootcamp. Klik hier en begin meteen!

START VANDAAG

Beeld: Harold Pereira

Delen via:
13 februari 2018 | Laatst gewijzigd op 5 april 2023

Onbeperkt yoga en meditatie

 • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
 • Met de beste Nederlandstalige docenten
 • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

1 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief