Yoga citygids Zwolle

  • Leestijd: 3 minuten
  • Linda Korsten

Zwolle in de zomer: terrasje pikken op de Grote Markt, fietsen langs de Overijsselse Vecht bij Ommen, yoga en slapen op een natuurcamping… maak er meteen een heel weekend van!

Yoga in Zwolle

1. Drop in

Yoga You in Zwolle is helemaal verbouwd, leuk om een kijkje te nemen. Je kunt hier spontaan binnenvallen voor een yogales als je toevallig in de stad bent, er zijn zelfs yogabroeken te leen! Na de les – je kunt kiezen uit bijna alle soorten yoga – drink je een sapje in de hangmat of op de loungekussens, even douchen en je kunt weer verder.

Yoga You, Burgemeester van Roijensingel 10A, yogayou.eu
2. In contact met jezelf

Joyce van der Plas van Zensei Yoga is lekker nuchter. Je zult haar niet horen over chakra’s, maar dit wil niet zeggen dat de lessen oppervlakkig zijn. Ze gooit regelmatig wat Ashtanga en Yin, een pranayama-ademhalingstechniek of een meditatie door haar Hatha yogalessen. ‘Ik vind het belangrijk dat we weer in contact komen met onszelf. Wat voelt prettig en wat juist niet? Zo leer je jezelf beter kennen, daar gaat het uiteindelijk om.’

Zensei Yoga, Kamperstraat 19b, zenseiyoga.nl

3. Yoga in het bos

Niet in Zwolle, maar wel de moeite van een klein ritje in de omgeving waard: superzen zijn in het bos van Hof Espelo in Enschede. Docent Lizet de Roo: ‘Als je naar boven kijkt, zie je de zon een lichtshow geven op het bladerdek  Tegelijkertijd zijn de wortels van de bomen diep in de aarde verankerd. Inspirerend!’ De lessen zijn ’s ochtends: je hoort de natuur om je heen wakker worden. Meld je gauw aan, want de lessen zijn maar tot in september. 

Yoga in het bos, landschapoverijssel.nl

Beeld: Clifton Buitink


Meer tips

Wellness in Zwolle

4. Bij SanaYouYOGA in Heerde en Zwolle kun je iedere dag van de week terecht voor de meest uiteenlopende lessen. Het is de enige plek in de regio met Critical Alignment yoga. 

5. Zin in een echt goede Thaise massage? Bua Sawan van de zussen Narumon en Sorada is een serieuze insidertip.

Smullen & shoppen

6. Natuurvoeding, een natuurlijke schoonheidssalon en een grote stamtafel waar je kunt koffiedrinken: GooodyFooods is verrassend en volgens eigen zeggen ‘een tikkie eigenwijs’.

7. Lots & More is een aanrader voor koffie en gezonde huisgemaakte lekkernijen. Probeer ook eens de eiwitshakes of agroposta, een duurzame bio limonadesiroop uit Kroatië.

8. Een van de mooiste boekwinkels van Nederland: Waanders in de Boeren, in een heuse kerk.

9. Vlakbij vind je Conceptstore Zuiver Geluk. Hier kun je barefootschoenen testen, maar je kunt er ook terecht voor bijvoorbeeld massages en voedingsadvies.

10. Even rust tanken in de stad? Het Vliegerhuys heeft een mooie binnentuin. Ze hebben een kaart vol streekeigen en biologisch lekkers, waarvan je de hele dag door alles kunt bestellen.

Logeren in Zwolle

11. Bij Natuurcamping Lemeler Esch slaap je voor een fijn prijsje in een leuke design trekkershut: Trek-In. Of kies voor de Coco Sweet, een glamping combo van tent en kokos. Het weekend van 14 september is er op de camping een mindfulness weekend met yoga.

12. Net open: slapen in een luxe houten hut, Cabin02 van GetAway Deluxe. Aan de oever van de Vecht, tussen Ommen en Zwolle.

Illustratie: Ingrid Bockting

Delen via:
1 augustus 2018 | Laatst gewijzigd op 27 december 2019

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief