Yoga in Nijmegen: onze tips

  • Leestijd: 3 minuten
  • Linda Korsten

Probeer eens een mat in een andere stad! Deze keer: Nijmegen. In deze monumentale stad gebeurt ontzettend veel. Perfect voor een verfrissende, inspirerende (voorjaars)trip.

 

Yoga in Nijmegen

1. Beetje Berlijns

Yogastudio Bhalu is vernoemd naar Baloo, de eigenwijze beer uit Jungle Book. Bhalu is net zo eigenzinnig, zegt eigenares Marleen Vrieze: ‘We willen korte metten maken met de kleine, muffe zaaltjes die je vaak
ziet. Onze studio is gevestigd in de kelder en doet wat industrieel aan – een beetje Berlijns. De veranderende lichtkleuren zijn superfijn voor mijn chakralessen: omdat elk chakra een andere kleur heeft, kan ik het thema
per les aanpassen.’ In het restaurant kun je lekker ontbijten of lunchen na je les. Alles is duurzaam en bio, fijn!

Bhalu, Bloemerstraat 95, bhalu.nl

WIN EEN 5-RITTENKAART

2. Kruip-door-sluip-door

Bel aan bij de zijdeur van de Titus Brandsma-kerk in hartje Nijmegen, ga een deurtje door, een trap op en je staat in yogaruimte Anahata in het zijgebouw van de kerk. Een groep Kundalini yogadocenten is hier een
nieuwe school gestart: Beleefyoga.nl. ‘Als je kunt ademen, kun je aan yoga doen,’ zei Kundalini grondlegger Yogi Bhajan ooit, dus toegankelijkheid staat centraal. Behalve een cursus kun je workshops en mantra- of meditatiebijeenkomsten meepikken – meditatie is heel belangrijk bij Kundalini yoga.

Beleefyoga, Van Trieststraat 14, beleefyoga.nl

WIN 3 YOGALESSEN + 1 MEDITATIE

3. Splinternieuw

Lisanne Jansen timmert in Nijmegen aan de weg. Ze begon met lesgeven in een gehuurd zaaltje, startte daarna haar eigen studio onder een winkel en nu is het eindelijk tijd voor een heuse yogaschool: Bodhi Yogashala. ‘Jippie, van een kleine, kneuterige studio naar een grote shala met twee zalen!’, juicht Lisanne. Je vindt er uiteenlopende lessen, van Mysore tot Yin yoga, maar je kunt er ook terecht voor workshops, voedingsadviezen en massages. Er is veel veranderd, maar de rust, gezelligheid en persoonlijke aandacht zijn gebleven.

Bodhi, Bloemerstraat 71, bodhiyogashala.nl

WIN EEN 5-RITTENKAART

4. Milde Hatha

Ervaar zachtheid met een zachte G bij Yoga Aruna in Nijmegen-Oost. Hier kun je terecht voor gentle-movementlessen (milde Hatha yoga). Lieke van Lith: ‘We hebben aandacht voor je eigen mogelijkheden
en er is alle ruimte om oefeningen aan te passen. Dus ook geschikt voor wie niet heel lenig is.’

Yoga Aruna, Dominicanenstraat 6H, yoga-aruna.nl


Eettips in Nijmegen (yogi style!)

  •  Guilt-free pleasures vind je bij Crudo, Raw Vegan Food Shop. Van hazelnoottaart tot happy burger.
  •  Goede lunch- en taartstek: Bairro Alto, verscholen achter de drukke Grote Markt. Neem hun picknickmand mee naar het stadsparkje aan de overkant!
  •  Borrelen doe je bij het superrelaxte Hotel Credible, vlak bij het Valkhof. Een regenachtig uurtje rummikub je hier zo weg.

Fashion, interieur & raw food

  •  C-More, conceptstore in het hippe Honig Complex, met allemaal ‘kleine’ designers.
  •  Van Nature: van milieuvriendelijke meubels tot vega-cosmetica, naaiatelier voor kledingreparaties, duurzame kapper en raw-foodcafé.
  •  512 & Bleshyou: urban jungle met overal planten tussen de mode en woonspulletjes. En als je niet meer voor je plant kunt zorgen, mag je ’m naar Bleshyou brengen.

Nog meer Nijmegen-tips

Tekst: Linda Korsten, m.m.v. Christel Jansen, Illustratie: Ingrid Bockting

Delen via:
3 april 2018 | Laatst gewijzigd op 27 december 2019

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief