nietgratis
Yin yoga voor als je thuiswerkt

Yin yoga voor als je thuiswerkt

11.156 weergaven
Bewaar als favoriet

Deze les Yin yoga voor iedere dag van Irene Sportel brengt je in een kwartier weer helemaal je terug bij jezelf. Hij is heerlijk voor als je nu veel thuiswerkt en toch soepel en ontspannen wil blijven.

Yin yoga voor als je thuiswerkt

Irene over deze yogales: ‘Deze korte les kun je op ieder moment van de dag doen. De meditatie en simpele bewegingen helpen je om vanuit je hoofd in je hart en lichaam te landen. De belangrijkste relatie die je hebt in je leven is de relatie met jezelf. En lessen als deze – een moment van stilstaan en je aandacht helemaal naar binnen brengen – helpen je om ruimte te creëren in je hoofd en de relatie met jezelf te doen opbloeien.

Aan het einde van de yogales speel ik een kort fragment van de mantra “Om Tare Tuttare Ture Soha”. Dit is een Tibetaanse mantra en de klanken ervan gaan over compassie. De woorden zijn oeroud, de melodie van deze mantra ontstond op een dag als vanzelf en heb ik uitgewerkt voor gitaar en zang. De manier waarop de Tibetaanse meesters het woord compassie uitleggen, raakt me: ‘Wanneer je liefde iemands lijden aanraakt”, of in het Engels “when your love touches someone’s suffering”.

Dit gaat natuurlijk niet alleen over anderen, compassie begint bij jezelf! Dat deze mantra je eraan mag herinneren dat je, hoe je je ook voelt en wat er ook gebeurt, liefde mag geven aan jezelf. En wanneer jouw liefde het zogenoemde lijden in jezelf raakt, zul je merken dat het als vanzelf heelt.’

Leg een deken en (meditatie)kussen klaar voor een zalige eindontspanning.

Meer lezen over Irene? Bekijk haar docentpagina. Daar vind je ook haar andere yogalessen. Of laat je meevoeren door haar favoriete muziek op Spotify.

 

74 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief